Fudbal

ISTORIJA - TSC NA BOD DO LIGE ŠAMPIONA! Čukarički nije izdržao trku, nazire se ko će sa Zvezdom u elitu!

Autor Mladen Šolak

Tim Žarka Lazetića nadomak ogromnog uspeha - najvećeg u istoriji kluba.

Izvor: MN Press

TSC je pobedio, Čukarički nije i tako se nazire da će ekipa Žarka Lazetića otići u kvalifikacije za Ligu šampiona, jer je bod deli od osvajanja drugog mesta. Rutinskom pobedom protiv Novog Pazara u gostima (4:1), ekipa iz Bačke Topole odmakla je Čukaričkom dva boda pred meč poslednjeg kola protiv Vojvodine. U slučaju da TSC odigra bar nerešeno u tom meču, igraće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, što je daleko najveći uspeh u istoriji kluba. Sa druge strane "brđani" su kiksnuli na gostovanju Voždovcu (1:1), gde im je pobedu oduzeo mladi napadač Danilo Teodorović, lepim golom u 90. minutu. Nakon tog remija, Čukarički će se spremati za finale Kupa protiv Crvene zvezde u četvrtak na "Marakani", a onda će u poslednjem kolu igrati protiv Radničkog 1923 na oproštaju od uspešne sezone, sa overenom evropskom vizom u džepu.

Iako je na poluvremenu u Novom Pazaru bilo 0:0, TSC je dodao gas i postigao čak četiri gola za 25 minuta. Počev od udarca Nemanje Petrovića u 53. minutu, preko pogodaka dvostrukog strelca Petra Ratkova, do "mata" Stefana Vukića za ubedljivih 0:4. Posle toga su domaći uspeli da postignu samo gol iz penala (Bojica Nikčević je bio strelac), ali to nije uticalo ni na ishod, ni na prekid jako loše serije Pazaraca, tokom koje su izgubili čak osam mečeva u nizu.

Uoči mečeva Čukaričkog i TSC-a, postalo je jasno da ih Partizan neće prestići u završnici sezone i da će zbog remiija protiv Vojvodine završiti na četvrtom mestu, sa obezbeđenim kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.