Majstor!

BOMBA U PREMIJER LIGI - NEPOZNATI KLINAC POGODIO ŠAMPIONA: Mnogi nisu čuli za njega, ali Mančester siti ga zna! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Do pre nekoliko meseci anonimni fudbaler iz Paragvaja oduševio neverovatnim udarcem.

Izvor: Profimedia

Fudbaleri Brajtona i Mančester sitija odigrali su u sredu uveče odloženi meč 32. kola Premijer lige, a ekipa Roberta De Zerbija osvojila je bod i tako potvrdila izlazak na međunarodnu scenu - u Ligu Evrope. Jeidni pogodak za plavo-bele na ovom susretu postigao je mladi Paragvajac Hulio Enciso (19), o kojem će se tek pričati narednih godina.

A i ovaj gol protiv Sitija, koji je nastupio u kombinovanom sastavu, biće tema barem nekoliko dana. Paragvajski fudbaler izveo je pravu majstoriju u 38. minutu, kada se namestio i sa više od 25 metara pogodio gol iza inače rezervnog čuvara mreže Ortege. Da je bio Ederson... Takođe ništa ne bi mogao. Pogledajte taj pogodak:

Enciso je bio izuzetno siguran u svoj udarac, a lopta momka koji je do pre samo nekoliko meseci bio nepoznat završila je na mestu koje nijedan golman ne bi mogao da brani u ovakvoj situaciji. Inače, Enciso je u leto 2022. godine stigao u Brajton za 9,5 miliona funti iz Libertada i mnogi tda nisu imali predstavu o kakvom se igraču radi.

Samo nekoliko meseci kasnije, Hulio ih je sve razuverio. Ove sezone je za Brajton odigrao 19 mečeva u Premijer ligi i postigao je četiri gola, a ako bude još ovakvih... Svi će znati za Hulija Encisa. Ovo su najbolji trenuci na meču:

Brajton - Siti 1:1
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Tagovi