Muke

ITALIJANI TVRDE - UEFA IZBACUJE JUVENTUS IZ EVROPE: Katastrofa za velikana, ovo bi moglo da otera Vlahovića iz kluba!

Autor Nikola Lalović

Teško da će Dušan Vlahović ostati u Juventusu u slučaju da UEFA zaista suspenduje Juventus i istera ga iz evropskih takmičenja.

Izvor: Profimedia

Juventus tone sve dublje i dublje! Nakon što im je oduzeto 10 bodova u Seriji A zbog nepravilnosti u finansijskom poslovanju, sada bi kazna mogla da bude još gora. Istrage o finansijskim gresima Juventusa nisu stale, a sada bi "stara dama" zbog toga mogla da ostane bez Evrope.

Nakon odluke o oduzimanju deset bodova već su praktično ostali bez Lige šampiona jer su na pet bodova zaostatka u odnosu na Milan. Ipak deluje da im je mesto u Ligi Evrope ili Ligi konferencija osigurano, ali UEFA im preti izbvacivanjem iz svih takmičenja.

Kako javlja "Gazeta delo Sport" UEFA je spremna da dodatno kazni Juventus zato što uprava kluba ne odustaje od ideje kreiranja Superlige bogatih u kojoj bi igrali najbolji evrospki klubovi i koja bi bila zatvorena. Taj projekat su zamislili najbogatiji klubovi starog kontinenta u nameri da bude konkurencija Ligi šampiona i da je zbriše sa mape. 

Prvi čovek UEFA Aleksandar Čeferin je ljut zbog nastavka ovih planova čak i nakon odlaska idejnog tvorca ovog projekta Andree Anjelija iz kluba i planira da Juventus kazni zabranom igranja u Evropi bar na godinu dana. To bi bio i dodatni ekonomski udarac za Juve koji je već u velikim problemima i zbog toga će možda morati da proda Dušana Vlahovića.