Uživo

SRBIJA ISPALA SA EVROPSKOG PRVENSTVA! Herojski meč "orlića" - dva puta se vratili, presudila MAJSTORIJA!

Reprezentativci Srbije do 17 godina imaju veliku šansu na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj.

Izvor: MN Press

Reprezentacija Srbije do 17 godina nije uspela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva u Mađarskoj, pa samim tim neće učestovvati ni na Svetskom prvenstvu kasnije ove godine. Poraz u prvoj rundi nokaut faze ekipi selektora Aleksandra Lukovića nanela je Poljska (3:2), koja je tri puta stizala do prednosti na ovom susretu.

Već u ranoj fazi Poljaci su šokirali Srbiju i pogotkom u četvrtom minutu napravili ogromne probleme našem timu. Kao da je taj detalj paralisao "orliće", kojima je gotovo čitav prvi deo igre bio potreban da se stabilizuju. Tek u finišu tog dela meča Srbija je postala konkretna i nekoliko puta zapretila Poljacima koji su ogromne probleme pravili visokim presingom.

Ipak, pauza je prijala selekciji Aleksandra Lukovića. Tim se tokom poluvremena stabilizovao i uspeo da "pohvata konce", pa je u uvodnom delu nastavka bio bolji rival. Vukojević je doneo izjednačenje, a Subotić je izjednačio nakon što su Poljaci poveli drugi put, sada sa bele tačke. Nastavila je Srbija da ređa prilike, pretili su Popović, Maksimović i ostali ofanzivci, ali je hladan tuš usledio u poslednjem minutu. Slobodan udarac sa nekih 18 metara završio je u mreži, a mladi poljski fudbaler impresivno je prebacio živi zid i pogodio baš gde treba.

Srbija je porazom u četvrtfinalu izgubila priliku da se nađe u završnici turnira, ali i na Svetskom prvenstvu koje se kasnije u toku godine. 

16:50

KRAJ MEČA - 2:3!

Reprezentativci Srbije do 17 godina odigrali su fantastičan meč protiv Poljaka u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, ali nisu uspeli da stignu do polufinala. Tri puta je gubio tim Aleksandra Lukovića, samo dva puta uspeo da se vrati u meč, a "orlićima" je presudio gol Krejčika u 89. minutu, nakon majstorski izvedenog slobodnog udarca.

Što se tiče srpskog tima, reprezentativci su odigrali fantastično drugo poluvreme u kojem su postigli dva gola i stvorili niz prilika pred golom rivala. Strelci su bili Vukojević i Subotić, a to na kraju nije bilo dovoljno.

16:45

89. minut - Poljska vodi!

Treći put na meču poljski fudbaleri stižu do prednosti i sada su veoma blizu polufinala Evropskog prvenstva. Neverovatan slobodan udarac izveo je Rejčik, koji je preko živog zida matirao Džodića.

16:33

77. minut - Zuji oko gola Poljaka!

Sada je zapretio i Mkasimović, sa desnog krila. Srbija u gotovo svakom napadu napravi dobru priliku za gol i u ovom delu meča je mnogo bolji rival.

16:31

75. minut - Popović!

Odličnu priliku kreirao je Cvetković, koji je probijao po levoj strani, a zatim loptu odložio do Popovića na ivici kaznenog prostora. Matijin udarac otišao je preko gola.

16:26

70. minut - GOL, SUBOTIĆ!

Srbija, sasvim zasluženo stiže do izjednačenja! Bravo, majstori! Nikša Delibašić i Andrej Subotić, rezervisti koje je Luković nekoliko minuta ranije poslao na teren, kreirali su drugi gol Srbije i novo izjednačenje.

16:25

69. minut - Stativa!

Opasna je Srbija u ovim trenucima, svaki napad je odlična prilika za gol, a nakon dva pokušaja Popovića pogađamo i stativu.

16:18

62. minut - Poljska vodi!

Ponovo protivnik Srbije ima prednost u četvrtfinalu Evropskog prvenstva. Džodić se bacio u pogrešnu stranu i nije bio ni blizu lopte koju je u gol poslao Danijel Mikolajevski.

16:17

61. minut - Penal za Poljsku!

Zbog prekrašaja Đurića, glavni arbitar pokazuje na belu tačku. Poljaci će imati idealnu priliku da opet dođu do prednosti.

16:07

51. minut - GOL ZA SRBIJU!

Dobar udarac Petrovića odbio je u polje golman Poljske, a Vukojević se našao na pravom mestu i spakovao loptu u bliži ugao. Nerešeno je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva!

16:01

46. minut - Nastavljamo!

Srbija ima još 45 minuta da stigne do preokreta i obezbedi polufinale na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina.

15:47

Poluvreme!

Poljaci odlaze na odmor uz gol "viška", a Srbija je u poslednjim minutima prvog dela meča ozbiljno pretila. Dve odlične priolike u poslednja dva minuta naznaka su da bi "orlići" mogli do povoljnog rezultata u nastavku susreta.

15:45

44. minut - Najopasniji napad Srbije!

Bilo je potrebno vremena da se oslobodi reprezentacija Srbije, ali ovo bi mogao da bude podstrek za nastavak susreta. Vukojević je šutirao ka golu Poljaka, ali je pogodio spoljni deo mreže.

15:40

39. minut - Šteta!

Maksimović je tražio Vukojevića na drugoj stativi, ali mladi levi bek nije stigao do lopte. Bio je ovo jedan od najboljih napada srpskog tima na susretu protiv Poljske.

15:33

32. minut - Opasni napadi Poljaka!

Kada god poljski fudbaleri prebace težište igre pred gol Džodića, bude problema za Srbiju. Čak i nakon što im ne pođe za nogom da ugroze srpskog golmana, Poljaci presingom naprave ogromne probleme, pa reprezentativci Srbije teško mogu da iznesu loptu kroz pas igru, kako bi oni želeli.

15:24

23. minut - Popović!

Prvi put su srpski fudbaleri izveli ozbiljniji napad, a Matija Popović je oprobao udarac. Nije bio precizan, lopta je za Poljsku.

15:15

Čuje se Srbija, Srbija!

Mladi reprezentativci Srbije imaju podršku u Mađarskoj, sa tribine se čuju navijači koji ih bodre protiv Poljaka.

15:05

4. minut - Poljska vodi!

Šokantan početak za Srbiju, velika greška pred golom i kazna u ranoj fazi meča. Nakon velike gužve u petercu Džodić je odbio loptu do Kržizanovskog, koji je iz drugog pokušaja uspeo da zatrse mrežu.

15:01

1. minut - Počinjemo!

Srpski reprezentativci do 17 godina bore se za polufinale Evropskog prvenstva i plasman na Svetsko prvenstvo.

14:55

Ko je selektor "orlića"?

Nekadašnji defanzivac Aleksandar Luković (40) počeo je profesionalnu karijeru u Slogi iz rodnog Kraljeva, a zatim pojačao Crvenu zvezdu. Nakon jednogodišnje pozajmice u Jedinstvu iz Uba ustalio se u timu crveno-belih, nakon čega je krenula internacionalna karijera. Igrao je za Udineze, Askoli i Zenit iz Sankt Peterburga, pre nego što je u povratničkom mandatu još dve sezone nosio dres Zvezde.

Za reprezentaciju Srbije odigrao je 28 mečeva, a bio je deo tima na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, pod komandom selektora Radomira Antića.

14:45

Najbolji strelci!

Na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina u Mađarskoj nijedan fudbaler nije postigao četiri gola u grupnoj fazi. Trojica igrača trenutno dele prvo mesto sa po tri postignuta gola, a ukoliko bi Srbija stigla do završnice takmičenja u borbu za titulu najboljeg strelca mogli bi da se umešaju Mihajlo Cvetković i andrija Maksimović, koji su po dva puta tresli mreže. Jedan gol za Srbiju postigao je i Andrej Petrović.

14:35

Ajde, momci!

14:20

Očekivanja selektora!

Nekadašnji reprezentativac Aleksandar Luković, selektor talentovane generacije fudbalera, izneo je svoja očekivanja pred meč četvrtfinala protiv Poljaka. 

14:05

Startna postava Srbije!

Selektor Aleksandar Luković odlučio se za formaciju 3-4-2-1 i sledećih 11 igrača:

Džodić - Milosavljević, Simić, Đurić - Ćuk, Petrović, Alilović, Vukojević - Maksimović, Popović - Cvetković

13:50

Pravila turnira

Srbija je u četvrtfinalu turnira i ukoliko savlada Poljsku igraće polufinale Evropskog prvenstva, što je isti uspeh kakav je prošle godine ostvarila selekcija pod komandom Radovana Krivokapića. Ove sezone mesto u polufinalu, pored prilike da se borimo za trofej, donosi i direktan plasman na Svetsko prvenstvo koje se igra krajem godine. ZZbog toga je izuzetno važan meč protiv Poljaka!

13:40

Raspored četvrtfinala!

  • Srbija - Poljska 15:00
  • Nemačka - Švajcarska 15:00
  • Engleska - Francuska 20:00
  • Španija - Irska 20:00
13:30

Dosadašnji mečevi Srbije!

Reprezentacija do 17 godina prošla je grupnu fazu sa četiri osvojena boda. Ovako je to bilo:

  • Srbija - Slovenija 2:4
  • Srbija - Italija 2:0
  • Srbija - Španija 1:1
13:20

Dobar dan!

Reprezentativci Srbije na Evropskom prvenstvu do 17 godina danas igraju izuzetno važan meč protiv Polsjek. Nakon proaza od Slovenije, pobede nad Italijom i remija sa Špancima, izabranici selektora Aleksandra Lukovića imaju priliku da protiv Poljaka obezbede polufinale turnira, ali i plasman na Svetsko prvenstvo koje se održava krajem godine. Meč se igra od 15:00, a tekstualni prenos pratite uz MONDO.

Ukratko

  • Srbija - Poljska 2:3
  • Kraj turnira za Srbiju
  • Ništa od Svetskog prvenstva
učitaj još +