Bravo!

JOVIĆ JE SPREMAN ZA EVROPSKO FINALE FIORENTINE! Čeka ih najbitniji meč, a on pronašao formu - opet je dao gol! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Srpski fudbaler bio na pravom mestu, ono što radi kroz veći deo karijere.

Izvor: Profimedia

Fudbaleri Fiorentine su u pretposlednjem kolu italijanske Serije A savladali Romu (2:1), a u listu strelaca se ponovo upisao Luka Jović! Srpski napadač bio je na pravom mestu i sa samo nekoliko metara udaljenosti poslao je loptu u mrežu koju je čuvao povremeni srpski reprezentativac Mile Svilar.

Jovićev gol u 85. minutu značio je i poravnanje rezultata (1:1), da bi samo tri minuta kasnije Ikone postavio konačan rezultat i zadao glavobolje Žozeu Murinju. Sada Roma mora da brine o poziciji na tabeli sa koje će obezbediti igranje u Evropi naredne sezone, dok trenera Vinćenca Italijana može da raduje što Jović pogađa pred evropsko finale koje čeka "Ljubičaste" iz Firence.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Real Madrida bio je strelac i u prethodnom kolu italijanskog prvenstva. Tada je pogodio protiv Vanje Milinković-Savića, još jednog kolege iz nacionalnog tima, da bi se u međuvremenu prilično ispromašivao u finalu Kupa Italije. Ali, znamo da je Luka majstor za evropske mečeve - sa Frankfurtom je pravio čuda u Ligi Evrope - pa se nišanske sprave možda samo nameštaju za najbitniji meč sezone. 

Fiorentina - Roma 2:1
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Fiorentina će u finalu trećeg UEFA takmičenja 7. juna igrati protiv Vest Hema na stadionu Fortuna u Pragu. Biće to prilika da trojica srpskih fudbalera - Nikola Milenković, Aleksa Terzić i Luka Jović - stignu do jednog od najvećih rezultata u karijerama. Jović bi uz to, ako bude efikasan u finalu, mogao da bude i najbolji strelac ovog takmičenja.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt