Fudbal

HAOS - NAVIJAČI UTRČALI U TEREN, SLAVILI, A ONDA IM JAVILI REZULTAT! Mislili da se evropski velikan vratio, pa samo seli

Autor Mladen Šolak

Neverovatna scena na utakmici Hamburga u borbi za plasman u Bundesligu

Izvor: Twitter/@ronaldmorgan_

Neverovatna utakmica u Nemačku! Nemački velikan Hamburg pobedio je u gostima Sandhausen i na trenutak pomislio da se vratio u Bundes. Slavili su fudbaleri sa navijačima, radovali se, a onda su saznali da će ipak morati u dvomeč protiv Štutgarta, jer je Hedehnajm pobedio spektakularnim preokretom, 3:2! Dva gola dao je tim iz Hajdenhajma na Brencu (u 93. i 99. minutu) i tako ušao u Bundes kao osvajač Cvajte, zajedno sa drugoplasiranim Darmštadom! A, Hamburg će posle ovakve infarkt-situacije morati da se presabere i da ipak dužim putem pokuša da se vrati u najviši rang posle pet godina.

Hajdenhajm je osnovam 2007, 2009. je zaigrao u trećoj ligi i u njoj proveo pola decenije, a u Cvajtu ili "Bundesligu II" prvi put se plasirao u leto 2014. U plej-ofu za plasman u Bundes učestvovao je i na kraju sezone 2019/20, ali je tada izgubio u dvomeču protiv Verdera.

Izvor: Profimedia/Uwe Anspach/dpa

HSV, nekadašnji prvak Evrope iz 1983. i osvajač Kupa pobednika kupova iz 1977, ispao je iz Bundesa u oktobru 2018. posle čak 55 godina, nakon čega su nastali nemiri u gradu. Ti isti navijači burno su ove nedelje slavili prolaz, ali su kasno saznali da je Hajdenhajm ipak pobedio ludom završnicom. Sigurno će biti uzbudljivo u plej-ofu za ulazak u Bundes.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt