Fudbal

NAMEŠTALI SU SE ZA NAS, KAO DA SMO ZVEZDA I PARTIZAN: TSC u Ligi šampiona, a ovo je Lazetićeva poruka!

Autor Mladen Šolak

Trener vicešampiona Srbije o istorijskom uspehu i obezbeđenoj jeseni u Evropi

Izvor: YouTube/Mozzart Bet Super liga

Nakon što je utakmica TSC - Vojvodina završena nerešeno, domaćin je u Bačkoj Topoli počeo da slavi istorijski uspeh, plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Ekipa Žarka Lazetića drugoplasirana je prošla kroz cilj u Superligi, što će joj doneti mesto u kvalifikacijama za grupnu fazu najjačeg takmičenja, a automatski i garantovanu evropsku jesen. Posle napetog meča, u kojem je njegov tim bio i vidno nervozan, Lazetić je čestitao fudbalerima.

"Kad je teška glava i sputana pritiskom, sve deluje teško. Vojvodina je bila rastrčanija, slobodnija u igri. Mi smo delovali teško, kao da će nešto samo da dođe, posle gola se povukli, izbijali lopte, to nismo mi, ali sam i pre utakmice rekao igračima da je današnji meč utakmica u kojoj se kao u finalu ne igra, već se dobija ili izgubi. Prošle godine smo izgubili, imali smo to iskustvo, mislim da smo danas bili dovoljno pripremljeni", rekao je on.

"Čestitam igračima i svima u klubu na fantastičnom uspehu, da ne pričam sada ja o tome koliki je to uspeh, ne bih voleo nikad o sebi, već njima čestitam, jer smo imali kontinuitet u tome da osvojimo maltene skoro isti broj bodova u prvoj i drugoj polusezoni. Iako su se u drugom delu sezone ekipe nameštale za nas kao da smo Zvezda i Partizan, u niskoj zoni. Uspevali smo timskim radom i fantastičnim ambijentom da dolazimo do timskih uspeha. Hteo bih da čestitam Čukaričkom, jer im je sigurno teško da sa istim brojem bodova završe na trećoj poziciji u sezoni koja donosi ovo što donosi. Oni su nas gurali da uzmemo bodova koliko smo uzeli. Gubili smo samo od tri ekipe, šest utakmica u celoj sezoni. Čukarički je izvukao od nas više od maksimuma, bili smo bolji u međusobnim duelima, svaka i njima čast. Sada može da krene veliko slavlje, da malo ne mislimo na fudbal i da se odmorimo od naporne i uspešne sezone", dodao je Lazetić.