DRŽI SE!

FUDBALER PSŽ-A U TEŠKOM STANJU, NA APARATIMA! Pao sa konja i doživeo JEZIVU povredu glave, ključnih 48 sati!

Autor Milutin Vujičić

Serhio Riko je samo dan posle osvajanja titule prvaka Francuske otputovao u rodnu Andaluziju i tamo se teško povredio.

Izvor: Profimedia/Matthieu Mirville/DPPI/LiveMedia

Poznati golman Pari Sen Žermena Serhio Riko hospitalizovan je u nedelju posle nesreće koja mu se dogodila tokom jahanja konja u Andaluziji, objavio je njegov klub. Riko je hospitalizovan i njegovo stanje je "ozbiljno", prenose španski mediji, dok je i portparol Pari Sen Žermena objavio da situacija nije nimalo naivna. Oglasila se i porodica i zahvalila se svima na porukama podrške, a saopšteno je da je narednih 48 sati ključno.

Španski portal "Relevo" objavio je i detalje nesreće i prema njihovim informacijama - Serhio Riko je jahao konja koji se sudario sa drugim, odbeglim konjem. Nakon toga su Riko i njegov konj pali na zemlju, a životinja ga je potom kopitom udarila u glavu posle čega su mu slomljeni vratni pršljenovi i doživeo je moždani udar.

Odmah je pozvana Hitna pomoć i helikopterom je golman prebačen u bolnicu u Sevilji gde je stavljen na aparate za održavanje u životu, što dovoljno govori da je situacija alarmantna. Trenutno se nalazi na intenzivnoj nezi i lekari su uz njega sve vreme.

Riko je inače samo dan pre nesreće sa Pari Sen Žermenom slavio titulu prvaka Francuske. Sedeo je na klupi na meču protiv Strazbura i potom sa svojim saigračima podigao pehar, da bi već u nedelju ujutru otputovao u Andaluziju gde je u neposrednoj blizini svoje kuće u El Rokiju doživeo ozbiljne povrede. Svi igrači Pari Sen Žermena su uz njega, a Kilijan Mbape je tokom govora na dodeli nagrada u Parizu poželeo svom golmanu brz oporavak.

Riko inače ima 29 godina i najbolje dane u karijeri proveo je u dresu Sevilje, da bi potom išao na pozajmice u Fulam i Pari Sen Žermen. Klub iz Francuske ga je otkupio 2020. godine i do sada je 14 puta stajao među stativama, ali je drugi golman tima, s tim da je jedno vreme bio čak i treći.