Potresna ispovest!

HRVATSKI FUDBALER ISTOG DANA DOŽIVEO 3 TEŠKE POVREDE! Završio karijeru, pa otvorio dušu: Imao sam sedam operacija...

Autor Dušan Ninković

Svojevremeno jedan od junaka reprezentacije Hrvatske, a danas penzioner koji priča o bolovima koje trpi svakog jutra.

Izvor: Profimedia

Završetkom sezone u hrvatskom prvenstvu završila se i karijera Josipa Pivarića (34), nekadašnjeg pouzdanog levog beka Dinama iz Zagreba i reprezentacije Hrvatske. Pivarić je pre pet godina bio deo Dalićevog tima koji je na Mundijalu u Rusiji igrao finale i zbog toga ima kultni status u hrvatskom fudbalu. U prvom intervjuu koji je dao nakon karijere otkrio je i malo poznate detalje - karijeru su mu uništile teške povrede i zbog njih nije mogao da bude bolji.

Josip je u razgovoru za "Sportske novosti" objasnio je da su mu na igračke dane uticale operacije kojih je imao čak sedam ,a gotovo je neverovatno da je tri izuzetno teške povrede doživeo istog dana. Prvo je polomio kost u stopalu, zatim dva puta kidao ligamente u kolenu i sve to se dešavalo 26. januara, različitih godina...

"Imao sam i previše problema s povredama, čak sedam operacija kočilo mi je karijeru i sve se to sad oseti na tijelu. Ne želim više baš svaki deo tela  da poklonim fudbalu, dovoljno sam mu dao i vreme je za novi životni iskorak. Zdravlje me baš i nije mazilo svih ovih godina i te operacije su me strahovito potrošile. Iako sam se i sad kvalitetno pripremao za utakmice i osećao sam se dobro, ipak sam se znatno teže oporavljao nakon napora. Sve je to, onako spolja, izgledalo u redu, ali niko ne zna kako je meni svakoga jutra kad ustanem iz kreveta. Baš se osećam potrošeno i ne želim više da opterećujem telo", počeo je priču Pivarić i dodao: "Da nije bilo tih povreda, sigurno bih napravio i više u karijeri. Imao sam te teške povrede kada sam kidao ukrštene ligamente na oba kolena, doživio sam ih kad sam možda bio i u najboljoj formi, kad sam imao niz dobrih ponuda za transfer. Samo sam na oporavcima od povreda izgubio najmanje dve godine karijere, a kad se uzme u obzir da su potrebni i meseci za povratak u željenu formu, onda je to i dvostruko više vremena. I ne znaš umori li te taj povratak više u fizičkom ili psihološkom smislu, stalno kroz glavu prolazi strah od nove povrede."

Pivarić se tokom karijere tri puta teško povređivao - dva puta je kidao ukrštene ligamente kolena, jednom lomio metatarzalnu kosti i sasvim slučajno sve povrede desile su se istog datuma! "Uh... To je neverovatno. Taj 26. januar definitivno je najgori, ukleti datum u mom životu. Obe teške povrede kolena doživeo sam baš tog datuma, a pre toga mi je na taj 'crni dan' pukla metatarzalna kost! Pa onda recite da 'nešto' ne postoji, tri sam teške povrede doživeo istoga datuma", zaključio je hrvatski fudbaler koji je pored zagrebačkih Dinama i Lokomtive igrao i za kijevski Dinamo.