Hit!

SPEKTAKL U SPLITU - HAJDUK OSVOJIO KUP HRVATSKE, NAVIJAČI ODNELI GOL: Umesto na stadionu, "branka" na rivi! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Navijači Hajduka znali su kako da proslave drugi uzastopni trofej u Kupu Hrvatske!

Izvor: youtube/ApollonX

Hajduk iz Splita ni ove sezone nije uspeo da prekine dominaciju Dinama u prvenstvu Hrvatske, ali mu je i ove godine pripao trofej u Kupu. Splićani su odbranili pehar koji su osvojili i prošle sezone, a navijači "Bilih" znali su da proslave veliki uspeh tima koji gotovo dve decenije čeka trofej u prvenstvu.

Sudeći po snimcima koje su objavili hrvatski mediji i reakcijama na društvenim mrežama gde su snimci postali viralni, najvatreniji navijači tima iz Splita su nakon finalnog duela protiv Šibenika (3:0) sa stadiona Poljud uzeli gol i poneli ga sa sobom na splitsku rivu!

"Branka", kako u Splitu kolokvijalno nazivaju gol, postala je pravi hit u gradu. Inače, baš ova konstrukcija ima kultni status među navijačima jer su na toj strani terena postignuti neki izuzetno važni pogoci za klupsku istoriju. Takođe, davno je pred ovim golom Dinamo iz Zagreba promašio jednu od Sa tim suvenirom vrlo brzo su postali atrakcija, a pogledajte kako je sve izgledalo!

Navijači Hajduka nose gol sa Poljuda
Izvor: 24sata.hr/YouTube

Zahvaljujući trofeju u Kupu, Hajduk će u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu startovati od trećeg kola, baš kao i beogradski Partizan, koji je imao razočaravajuću sezonu u Superligi Srbije.Tim iz Splita već godinama nije bitan faktor na evropskoj sceni, a na veliki uspeh čekaju više od decenije - još od kako jeAnte Vukušić na prepunom Poljudu savladao Anderleht.