ODLASCI

ČELSI PROTERUJE 15 FUDBALERA IZ KLUBA! Isplivao spisak, svi oni PAKUJU KOFERE - novac investiraju u Srbina?

Autor Milutin Vujičić

Čelsi će tokom leta napraviti radikalan rez i oteraće veliki broj fudbalera.

Izvor: Profimedia

Čelsi želi što pre da zaboravi prethodnu sezonu u kojoj je završio tek na 12. mestu u Premijer ligi uprkos tome što su potrošili neverovatnih 600 miliona evra na pojačanja. Sada će novi trener Maurisio Poketino morati da pritisne dugme "reset" kako bi Čelsi vratio na pravi put, ali je više problema sa kojima se suočava.

"Plavci" neće igrati UEFA takmičenja naredne sezone, a moraju da dovedu nove fudbalere, dok će istovremeno imati problema da generišu novac kako bi izbegli kaznu zbog kršenja finansijskog fer-pleja. To automatski znači da će Čelsi tokom leta morati da proda veliki broj fudbalera, a već sada su sastavili spisak onih na koje ne računaju i tačno znaju koliko od svakog od njih mogu da zarade tokom leta. Naravno, optimistično...

Na "listi za odstrel" je tačno 15 fudbalera i u Čelsiju veruju da bi od njih mogli da zarade 325 miliona evra. Najviše računaju da će zaraditi od Mejsona Maunta, i to oko 85 miliona evra, pošto ne želi da produži ugovor. Opcije su sve rivalski klubovi, pa će Čelsi morati da "proguta knedlu" i pusti ga u Mančester junajted, Liverpul ili Arsenal, a čini se da je Maunt najbliži Old Trafordu gde ga posebno ceni Erik ten Hag.

Takođe, nadaju se da će od Konora Galagera (Njukasl, Vest Hem, Kristal Palas) prihodovati oko 46 miliona evra, od Matea Kovačića oko 40 (Mančester siti, Mančester junajted), a od Pulišića, Čalobe, Mendija i Loftusa-Čika po 30 miliona evra. 

Na spisku su još Hakim Ziješ, Kalum Hadson-Odoi, Ngolo Kante, Kalidu Kulibali, Pjer-Emerik Obamejang, Sezar Aspiliketa, odnosno raskidaju pozajmice sa Feliksom i Zakarijom. Podsetimo, Čelsi je inače već dogovorio dva pojačanja za leto pošto stiže Kristofer Nkunku iz Lajpciga i Malo Gusto iz Liona.

Ostaje problem napadača, a spekuliše se da će to biti rešeno dolaskom Dušana Vlahovića za koga se inače interesuju još Bajern i Mančester junajted, ali mogu da mu ponude Ligu šampiona.