ŠTA ĆE SADA?

MURINJO IZGUBIO, SKINUO MEDALJU I BACIO JE U PUBLIKU! Da li mu je ovo bio POSLEDNJI meč u Evropi? "Idem na odmor..."

Autor Milutin Vujičić

Žoze Murinjo je možda završio svoju misiju u Evropi i vreme je za bogatu Aziju.

Izvor: Profimedia/isabella Bonotto / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Žoze Murinjo nije uspeo da donese Romi evropski trofej pošto je "večni osvajač" Lige Evrope Sevilja slavila posle boljeg izvođenja penala, za sedmi pehar u ovom takmičenju u isto toliko finala. Iako i sam Murinjo ima "auru pobednika" i navikli smo da dobija finala, ovoga puta se nije radovao i nakon dobijanja utešne nagrade, reagovao je nesportski. Odmah je skinuo medalju i bacio ju je navijačima u publici i time je podigao mnogo prašine...

"Rekao sam da idemo odavde sa peharom ili odlazimo mrtvi. E pa, mi smo mrtvi... Fizički smo umorni, mentalno umorni, mrtvi smo jer smatramo da je nepravedan poraz zbog mnogo situacija o kojima se može diskutovati. Mrtvi smo umorni, ali smo ponosni na sve", rekao je Žoze Murinjo.

Iako je očigledno bio ljut zbog poraza, i zbog toga je bacio medalju u publiku, Murinjo je rekao da nikada ne gubi profesionalizam ili dostojanstvo u porazu, pa se uprkos svemu vraća ponosan iz Budimpešte, dok će do ponedeljka odlučivati o svojoj budućnosti jer za njega ima interesenata i pitanje je da li će nastaviti da vodi Romu.

"U ponedeljak idem na odmor. Ako budemo imali vremena da o tome razgovaramo pre ponedeljka, hoćemo. Ako ne, idem na odmor, pa ćemo videti. Moram da se borim za ove momke, ne mogu objektivno da kažem da ostajem. Ja sam ozbiljan čovek, rekao sam vlasnicima pre nekoliko meseci da će oni prvi saznati ako budem imao kontakt sa drugim klubovima. Uvek sam bio iskren i direktan", kazao je Murinjo i rekao da trenutno nema nijednu ponudu, a prethodno je odbio Portugal.

Podsetimo, prethodnih nedelja se spekulisalo o njegovom odlasku u Saudijsku Arabiju kod Kristijana Ronalda za uslove koje nigde u Evropi neće dobiti. Takođe, spekuliše se i o preuzimanju Pari Sen Žermena...