Izdrži!

PRVE VESTI O ČUVENOM GOLMANU NAKON STRAŠNE NESREĆE: Konj ga šutirao u glavu, još uvek je u nesvesti!

Autor Nikola Lalović

Iskusni španski golman Serhio Riko je stabilan, ali i dalje je pod sedativima i u nesvesti nakon pada sa konja u Španiji.

Izvor: Profimedia/Matthieu Mirville/DPPI/LiveMedia

Stigle su prve vesti o stanju iskusnog španskog golmana Serhija Rika koji je u stabilnom stanju, ali je i dalje na intenzivnoj nezi jedne bolnice u Sevilji. On je tokom slobodnog dana koji je dobio od Pari Sen Žermena pao sa konja i doživeo je teške povrede glave. 

Kako se navodi u saopštenju za javnost on je i dalje pod sedativimka i nesvestan je, nakon što je na verskom putovanju do Uelve pao sa konja. Hitno je prebačen u bolnicu helikjopterom i to mu je spasilo život. Očevici nemilog događaj navode da je njegovo stanje pogoršano jer ga je konj udario kopitom u glavu kada je pao na zemlju.

U ponedeljak su Riku u poseti bili saigrač iz PSŽ-a Karlos Soler, kao i predsednik Sevilje Pepe Kastro, s obzirom da je Riko ponikao u Sevilji i tu upisao 170 nastupa za prvi tim pre odlaska u Fulam 2018. godine. Nakon neuspešnog odlaska u Englesku zadovoljio se ulogom rezerve Đanluiđiju Donarumi u Parizu. 

Klub iz prestonice Francuske se oglasio ovim povodom i trener Kristof Galtije je najavio da će biti otkazane proslave povodom osvajanja šampionske titule. 

"Neće biti slavlja. Teška sedmica je ovo za sve i svi smo potreseni. Šaljemo svu pozitivnu energiju Serhiju Riku, njegovoj majci, ženi i voljenima", poručio je Galtije.