IZNENAĐENJE

BOMBA! MILJENIK DELIJA SE VRAĆA U CRVENU ZVEZDU? Dragović tražio da ide, a vraća se Degenek za Ligu šampiona

Autor Milutin Vujičić

Miloš Degenek bi mogao treći put da zaigra za Crvenu zvezdu.

Izvor: Profimedia

Novi trener Crvene zvezde Barak Bahar odmah je "zasukao rukave" i počeo da sklapa tim za novu sezonu u kojoj će srpski prvak igrati u Ligi šampiona, a nakon što je poručio da ne računa više na Milana Borjana - krenuo je i po pojačanja. Biće neophodna u svim linijama tima i Zvezda kreće od odbrane, pa je tako otpočeta potraga za novim štoperom i izgleda da je izbor pao na dobro poznato lice!

U pitanju je Miloš Degenek koji bi mogao da treći put zaigra za Crvenu zvezdu, prenosi "Sportski žurnal". Australijskom reprezentativcu su "otvorena vrata" Marakane pošto Bahar ima dobro mišljenje o Degeneku i smatra da bi njegovo iskustvo, kao i to što može da odigra na svim mestima u odbrani, mogli da budu vrlo korisni crveno-belima.

Degenek je dva puta igrao grupnu fazu Lige šampiona sa Crvenom zvezdom, nastupao je i na Svetskom prvenstvu u Kataru gde je čak čuvao i Lionela Mesija u osmini finala, dok je nakon rođenja drugog deteta raspoložen da se vrati u Srbiju. Ugovor sa američkim Kolambusom ističe mu na kraju kalendarske godine i to znači da bi za njega trebalo da se plati minimalno obeštećenje, što ne bi trebalo da bude problem za crveno-bele.

Ove sezone Degenek je odigrao deset mečeva za Kolambus, a trenutno je van terena zbog povrede. U klubu je povremeno čak bio i kapiten i nastupao je na mestu štopera, dok je u reprezentaciji Australije uglavnom pokrivao mesto desnog beka gde takođe može solidno da odgovori.

Fudbaler iz Knina je u prethodna dva mandata u Crvenoj zvezdi odigrao 132 utakmice i doprineo je sa tri gola i sedam asistencija, dok je pred odlazak iz Beograda imao problema sa trenerom Dejanom Stankovićem koji ga je polako istiskivao iz tima. Smatrao je da ne poseduje dovoljan kvalitet za startera, a za sada nije poznato kakve sve planove sa njim ima Barak Bahar i da li bi došao da igra u startnih 11 - ili da se nametne.

Mnogo toga zavisi i od statusa Aleksandra Dragovića, koji želi da ide, odnosno Strahinje Erakovića, na kome Zvezda želi da zaradi. Zbog toga nije iznenađenje što bi proverene snage dobrodošle Crvenoj zvezdi.