Promena!

REPREZENTACIJA SRBIJE DOBILA NOVOG SELEKTORA! Bio novinar, postao trener, a sad će birati "orliće"!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji novinar, a sad fudbalski trener Dušan Đorđević predvodiće mladu reprezentaciju Srbije.

Izvor: MN Press

Mlada reprezentacija Srbije ima novog selektora, a to neće biti Nenad Milijaš! Iako se o nekadašnjem kapitenu Crvene zvezde i pomoćniku u prethodna tri stručna štaba srpskgo šampiona spekulisalo tokom prethodnih sedmica, na klupu "orlića" seda Dušan Đorđević, koji je svojevremeno radio i kao novinar!

Doskorašnji trener Napretka iz Kruševca, a pre toga šef struke u IMT-u, Čukaričkom i Radniku iz Surdulice, dobiće u ruke najteži posao u srpskom fudbalu. Samo tokom poslednjih nekoliko godina videli smo mnogo turbulencija u mladoj reprezentaciji, a pojedini selektori napuštali su klupu nakon samo nekoliko mečeva koje su vodili. Poslednji u nizu je kormilo napustio Goran "Plavi" Stevanović, pa je FSS morao da reaguje...

Na sednici Izvršnog odbora FSS Dušan Đorđević je imenovan za selektora mlade reprezentacije koju očekuju kvalifikacije za Prvenstvo Evrope 2025. Srbija se nalazi u grupi sa Engleskom, Ukrajinom, Severnom Irskom, Azerbejdžanom i Luksemburgom. Srbija otvara kvalifikacije 12. septembra kada će biti domaćin Azerbejdžanu.

Takođe, na istoj sednici donete su i dve odluke o futsal reprezentacijama. Za selektora Futsal „A“ reprezentacije postavlja se Dejan Majes. Za omladinsku (U19) futsal reprezentaciju zadužen je Marko Gavrilović, a brigu o najboljoj ženskoj futsal selekciji vodiće Vladimir Jovanović. Radi se o stručnjacima koji su u prethodnom periodu obavljali isti posao u futsal selekcijama, tako da se sa njima produžava ugovor.