Posao!

BIVŠI KAPITEN SRBIJE IMA PRVI DIREKTORSKI POSAO: Kolarov preuzima novu funkciju - u Italiji seda u fotelju!

Autor Dušan Ninković

Bivši fudbaler Aleksandar Kolarov dobiće ulogu sportskog direktora u poznatom italijanskom klubu.

Izvor: MN Press

Nekadašnji reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov ima prvi fudbalski posao nakon okončanja igračke karijere! Bivši fudbaler koji je najbolje godine karijere proveo u Mančester sitiju radiće u narednom periodu kao sportski direktor Pise, člana Serije B, prenose pouzdani izvori iz Italije!

Defanzivac koji je svojevremeno bio i kapiten srpske reprezentacije odlično poznaje italijanski fudbaler jer je igrao za Lacio, Romu i Inter,  a sada će imati priliku da se kroz drugi rang dokazuje i kao funkcioner. Pred njim je posao u timu koji je sezonu u Seriji B završio na 11. mestu, ali sa velikim planovima čeka leto i novo prvenstvo.

U skladu sa tim napravljene su određene promene u klubu, a na mesto sportskog direktora biće angažovan nekadašnji levi bek OFK Beograda i Čukaričkog. Zadatak neće biti nimalo lak, ali Kolarov je već nekoliko puta figurirao kao kandidat za direktorsko mesto - između ostalog i u Fudbalskom savezu Srbije, pa deluje da je spreman da se uhvati u koštac sa izazovima.

Pisa je poslednji put igrala u Seriji A tokom sezone 1990/91, a od tada joj se dešavalo da tavori i ispod druge lige italijanskog fudbala. U sezoni 2018/19 izborili su plasman iz Serije C u Seriju B i od tada se nalaze u drugoligaškom karavanu. Zanimljivo je da i pored ogromnog broja stranaca u seniorskom timu Pisa nema fudbalere iz bivše Jugoslavije u svom igračkom kadru.

Hrvatski fudbaler Roko Jureškin je trenutno na pozajmici u Beneventu, dok su Hrvati Ante Vuković i Luka Tomljenović, kao i Slovenci David Beršnjak i Miha Trdan članovi mladog tima ovog kluba.