Haos!

JOŠ KAZNI U SRPSKOM FUDBALU - ZBOG NAMEŠTANJA: Kažnjena četiri kluba, SVIMA oduzeti bodovi!

Autor Dušan Ninković

Ovo će ozbiljno tuicati na raspored na tabeli, a posebno na klub koji se borio za viši rang.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Fudbalski savez Beograda nastavio je da deli kazne klubovima koji se takmiče u ligama pod okriljem glavnog grada. Nakon što su u prethodnoj istrazi kažnjeni klubovi Srpske lige, sada je FSB doneo veoma važne odluke za klubove koji su članovi Zonske lige "Beograd".

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju Fudbalskog saveza Beograda, odluke o kažnjavanju donela je Komisija za integritet, nakon sakupljanja dokaza.

Na spisku kažnjenih klubova nalaze se Zuce 2019 iz Sopota, Barajevo, Šušnjar iz Konatice i Napredak iz Medoševca. Među ovim timovima trenutno je najbolje plasiran Šušnjar koji zauzima treće mesto, Zuce je peto, Barajevo šesto, a Napredak osmi na tabeli. Najveći gubitnik je tim iz Konatica, koji zbog ovoga gubi šanse da se domogne drugog mesta i plasmana u Srpsku ligu Beograd!

  • Kažnjava se fudbalski klub Zuce 2019 iz Sopota oduzimanjem 4 boda u tekućoj sezoni zbog učinjenog prekršaja iz člana 80 Disciplinskog pravilnika FS Srbije na utakmici 27. kola Zonske lige “Beograd” odigrane dana 17.05.2023. između FK Napredak i FK Zuce 2019.
  • Kažnjava se FK Barajevo iz Barajeva oduzimanjem 4 boda u tekućoj sezoni zbog učinjenog prekršaja iz člana 80 Disciplinskog pravilnika FS Srbije na utakmici 28. kola Zonske lige “Beograd” odigranoj dana 20.05.2023. između FK Šušnjar i FK Barajevo.
  • Kažnjava se FK Šušnjar iz Konatica oduzimanjem 4 boda u tekućoj sezoni zbog učinjenog prekršaja iz člana 80 Disciplinskog pravilnika FS Srbije na utakmici 28. kola Zonske lige “Beograd” odigranoj dana 20.05.2023. između FK Šušnjar i FK Barajevo.
  • Kažnjava se FK Napredak iz Medoševca oduzimanjem 4 boda u tekućoj sezoni zbog učinjenog prekršaja iz člana 80 Disciplinskog pravilnika FS Srbije na utakmici 26. kola Zonske lige “Beograd” odigranoj dana 14.05.2023. između FK Boleč i FK Napredak.

Podsećamo, Fudbalski savez Beograda nedavno je oduzimao bodove članovima Srpske lige Beograd, a to bi moglo da utiče i na novog učesnika Prve lige Srbije. Nezadovoljni odlukama čelnici BSK iz Borče odbili su da igraju protiv OFK Beograda poslednje kolo, zbog čeka "Romantičari" idu u rang iznad, a momci sa leve obale Dunava u rang ispod.

Tagovi