IZNENAĐENJE

TRENIRAO DEGENEKA, A SADA ĆE HARIJA KEJNA: Šok rešenje za klupu Totenhema, počinje nova era... Ko će ostati?

Autor Milutin Vujičić

Do skoro niko nije ni znao za njega, a sada je Angelos Postekoglu dobio zadatak na klupi jednog od najvećih klubova u Engleskoj.

Izvor: Profimedia

Nakon odlaska Antonija Kontea i neuspešnih pokušaja privremenih trenera Rajana Mejsona i Kristijana Stelinija da "razmrdaju tim", rukovodsto Totenhema odlučilo je da za iduću sezonu izabere Anđelosa Postekoglua (57). U pitanju je bivši fudbalski reprezentativac i selektor Australije, naravno grčkog porekla, kome će ovo biti najveći izazov u karijeri i njegovo angažovanje dolazi kao veliko iznenađenje.

Totenhem je želeo da dovede Arnea Slota iz Fejnorda, koji ih je odbio zbog veoma haotične situacije u Londonu, dok je rezervno rešenje bio Postekoglu koji je poslednje dve sezone dominirao Škotskom sa Seltikom i sa ovim klubom je osvojio ukupno pet trofeja. Poznat je po atraktivnom fudbalu i nadaju se u Totenhemu da će to preneti i na njihove igrače.

S obzirom na to da je Ejndž, kako glasi anglikovani nadimak Postekogluovog imena, imao ugovor sa Seltikom na još godinu dana, Spursi su platili i obeštećenje u visini od šest miliona evra. Za sada nije poznato kolika će biti njegova plata, dok je teško pričati i o ciljevima za iduću sezonu jer u ovom trenutku niko ne može ni da pretpostavi kako će izgledati tim, posebno ako se uzme u obzir da je Real Madrid krenuo u operaciju Hari Kejn.

Postekoglu je inače vodio razne klubove u Australiji pre nego što je 2013. godine seo na klupu reprezentacije i odveo ih na Svetsko prvenstvo u Brazil i Rusiju, s tim što ih 2018. nije vodio. Vodio je i Jokohamu (bio trener Milošu Degeneku) i pomenuti Seltik.