Dogovor!

PROSINEČKI DOBIJA PRVI POSAO U HRVATSKOJ - BLIZU JE DOGOVOR! Ušli u elitu, otpistili trenera, pa odmah nazvali Robija!

Autor Dušan Ninković

Legendarni hrvatski fudbaler i bivši igrač i trener Zvezde na pragu novog angažmana.

Izvor: MN Press

U tek nedavno završenoj sezoni NK Rudeš je izborio plasman u HNL, ali ih u elitnom rangu hrvatskog fudbala neće voditi Davor Mladina (63). On je već bivši trener Rudeša, a klub sada ima ambiciozan plan - senzacionalan dolazak Roberta Prosinečkog na mesto šefa stručnog štaba. Predsednik kluba Josip Šimunić i sportski direktor Silvio Marić označili su Prosinečkog kao glavnu metu za ovo leto!

Kako prenosi "24sata", dogovor je u finalnoj fazi, pa se očekuje da Prosinečki po prvi put dobije trenerski posao u hrvatskom fudbalu. Poslednji put je na ovim porostorima radio kao selektor BiH, dok mu je jedini klub u regionu bila Crvena zvezda, sa kojom je kao igrač osvojio Kup evropskih šampiona. Vremena u kojima je bio trener bila su potpuno drugačija, mnogo teža i neizvesnija, pa nije ni čudo što je Robi iz Beograda otišao uplakan. Ovako je to izgledalo:

Podsećamo, Robert Prosinečki je četiri godine bio pomoćnik Slavena Bilića, a zatim je preuzeo Crvenu zvezdu, što mu je bio prvi samostalan posao u trenerskim vodama. Kasnije je radio kao šef stručnog štaba u Kajzeriju, bio selektor Azerbejdžana i Bosne i Hercegovine, a zatim trenirao Kajzeri, Denizli i Olimpiju iz Ljubljane.

Posao u Rudešu mogao bi da bude prvi u Hrvatskoj tokom trenerske karijere Roberta Prosinečkog. Videćemo da li će do konačnog dogovora doći i da li će "Veliki Žuti" po prvi put raditi u zemlji sa kojom je 1998. godine osvojio treće mesto na Svetskom prvenstvu u Francuskoj.