Fudbal

NOVI SELEKTOR SRBIJE OKUPLJA IGRAČE: DA SE UPOZNAMO... Pravio haos Crvenoj zvezdi, a sada sa "orlićima" ide na Englesku

Autor Mladen Šolak

Dušan Đorđević preuzeo je U-21 reprezentaciju Srbije.

Izvor: Youtube/Fudbalski savez Srbije

Dušan Đorđević, novi selektor mlade reprezentacije Srbije, stupio je na funkciju i u ponedeljak, 12. juna, okupiće igrače sa kojima će se upoznati, iako neće imati zvaničnih utakmica. "Termin je malo nezgodan, jer su igrači praktično na odmoru. Neće biti utakmica, biće prilika da se svi upoznamo, napravimo jedan dobar ambijent. Meni je prednost što sam možda polovinu igrača sa spiska trenirao u klubovima, tako da se nadam da ćemo iskoristiti na najbolji mogući način vreme u Pazovi. Da napravimo jednu ozbiljnu bazu za septembar kada počinju zvanično kvalifikacije" rekao je on.

Pred Đorđevićem, koji je poznat po tome što je pravio velike probleme Crvenoj zvezdi sa Radnikom, i njegovim timm su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Slovačkoj 2025, a u grupi sa našom reprezentacijom su Engleska, Ukrajina, Severna Irska, Azerbejdžan i Luksmeburg. Prvi rival našeg tima u septembru će biti Azerbejdžan, u oktobru je na programu bitan meč protiv Engleza... "Želeo bih najpre da se zahvalim čelnim ljudima Fudbalskog saveza Srbije koji su u meni prepoznali čoveka koji će časno raditi ovaj posao. Sigurno da je ovo kruna dosadašnjeg rada i dosadašnje karijere, naravno i veliki, veliki izazov. Radiću sa najboljim mladim igračima koje Srbija ima, svestan da su prethodna dva ciklusa za uzrasto do 21 godine bila neuspešna. Očekivanja su da se sve to promeni, izbori plasman na Prvenstvo Evrope. Neće biti lako, ali svo moje iskustvo i znanje biće u funkciji ostvarenja cilja. Zahvalio bih se i svim klubovima u kojima sam radio, koji su mi omogućili da uz njih napredujem, na kraju krajeva da dođem do ove pozicije", rekao je Đorđević.

Upitan šta će biti prioritet, rezultat ili stvaranje igrača za "A" reprezentaciju, Đorđević je rekao: "U fudbalu je rezultat uvek bitan, a kada su u pitanju mladi igrači treba voditi računa o njihovom razvoju. I jedna i druga stvar su neprocenjivo važni, dakle želimo dobar rezultat, ali i igrače koji će sutra biti „A“ reprezentactivci. Mladi igrači se najbolje razvijaju kroz pozitivne rezultate, pozitivne stvari, tako da moramo svi biti svesni grba koji nosimo i zahteva koji postoje kada se obuče dres sa nacionalnim grbom. Emocija je posebna, bez obzira na sve moje iskustvo rada u klubovima, ovo je nešto posebno. Kruna svake karijere, trenerske, igračke. Za sve nas, trenere, mlade igrače, privilegija je braniti boje svoje zemlje.- – zaključio je Dušan Đorđević.