KAKO?

ŠOK - PARTIZAN KLINCU DUGUJE VIŠE OD 900.000 EVRA! Planirao prodaju Fiorentini, Monaku, Sitiju... A moraće da mu plati!

Autor Mladen Šolak

Talentovani ofanzivac crno-belih tražio raskid na štetu kluba. Otkriveni i detalji o dugovanju.

Izvor: MN Press

Talentovani fudbaler Partizana Nemanja Jović tražio je raskid ugovora na štetu kluba, uz zahtev da mu se isplate sva zaostala dugovanja. A ona iznose čak 900.000 evra, prema pisanju "Mozzart sporta". Krilni ofanzivac iz Zvornika postao je standardni prvotimac krajem 2020. godine pod vođstvom trenera Aleksandra Stanojevića i za dve i po godine u "A" sastavu imao uspone, padove, sjajne igre, kao i oscilacije karakteristične za sve mlade igrače.

Dok će ovako veliki iznos ostaviti mnoge u čudu i u nedoumici kako je za tako kratak period nastalo toliko dugovanje, definitivno je to da je Jović posredstvom advokata predao dokumentaciju u Fudbalski savez Srbije i da po svemu sudeći više neće igrati za crno-bele. Njegova trenutna vrednost procenjena je prema portalu "Transferamrkt" na dva miliona evra. Za prvi tim odigrao je 95 utakmica, postigao 11 golova uz deset asistencija.

Jović je pre dve godine potpisao novi, produženi ugovor sa crno-belima, prema kojem je igrač kluba iz Humske do leta 2025. godine. "Znate da je poslednjih godina Partizan uradio transfere igrača u velike klubove kao što su Fjorentina, Monako i Mančester Siti i sigurni smo da će i Jović, kada za to dođe vreme, nastaviti tim putem. Partizan ima svoje bisere i svake godine neki novi zasija", rekao je tada direktor Miloš Vazura. Međutim, crno-beli po svemu sudeći neće zaraditi od Jovićevog odlaska, već će morati da mu plate veliki iznos.