Neverovatno!

SAŠA ILIĆ IZGUBIO TITULU U BUGARSKOJ! Borio se do poslednjeg kola, ali DINASTIJA vlada - 13. put Ludogorec!

Autor Dušan Ninković

CSKA iz Sofije i Saša Ilić nisu uspeli da prekinu dominaciju.

Izvor: Profimedia

Legendarni fudbaler Partizana Saša Ilić nije uspeo da stigne do prvog trofeja u trenerskoj karijeri. Iako je sa ekipom CSKA iz Sofije zabeležio pobedu u poslednjem kolu prvenstva Bugarske, nekadašnji kapiten crno-belih ostao je na drugoj poziciji tamošnjeg šampionata, iza Ludogoreca koji je gotovo deceniju i po vladar bugarskim fudbalom!

Tim iz Razgrada je po 13. put u nizu šampion Bugarske, a ovogodišnji trofej jedan je od onih za koje su morali najviše da se pomuče. CSKA iz Sofije, predvođen Sašom Ilićem, bio je izuzetno ozbiljan rival tokom čitave sezone, dobar deo prvenstva proveo i na čelnoj poziciji, a tek u finišu pokleknuo i prepustio trofej velikom rivalu.

Pre samo dva kola situacija je bila drugačija - CSKA je imao dva boda više i situaciju u svojim rukama. Sa dve pobede u poslednjim kolima prvenstva uspeli bi da prekinu dominaciju, ali to se nije desilo... Protiv drugog tima istog imena - CSKA 1948 iz Sofije, tima koji su osnovali navijači nezadovoljni fuzijom sa Liteksom iz Loveča. Tada je Ilićev tim u 97. minutu promašio udarac sa bele tačke, a Ludogorec preuzeo čelnu poziciju i zadržao je u poslednjem kolu.

Rundu u kojoj je spuštena zavesa na prvenstvenu sezonu obeležile su pobede CSKA nad Levskim (2:0), ali i Ludogoreca na gostovanju Černom Moru (1:0). Situacija na tabeli se nije menjala, u Razgrad je stigla 13. titula u klupskoj istoriji i 13. titula u nizu. Pogledajte tabelu na kraju prvenstva:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt