Završeno!

SRBI IZGUBILI EVROPSKI TROFEJ GOLOM U 90. MINUTU! Joviću poništen gol, Milenković nije sprečio katastrofu!

Autor Dušan Ninković

fiorentina za koju su nastupili Milenković i jović nije stigla do pehara u Konfernecijskoj ligi.

Izvor: Profimedia

Fudbaleri Vest Hema su novi osvajači Konferencijske lige! Engleski tim je u finalnom meču, na stadionu "Eden" u Pragu, savladao Fiorentinu (2:1) i to golom u poslednjem minutu pre nadoknade! Strelac u samom finišu bio je Džerod Boven, dok su pre njega pogađali Said Benrama za engleski i Đakomo Bonaventura za italijanski tim.

Meč u Pragu obeležio je i Luka Jović koji je odigrao samo prvi deo meča, a u samom finišu tog perioda bio je blizu pogotka. Zapravo, srpski napadač je zatresao mrežu, ali je pomoćni sudija signalizirao ofsajd nakon gola. VAR tehnologija je potvrdila tu odluku, a trener Vinćenco Italijano odlučio da nekoliko desetina sekundi kasnije ostavi napadača u svlačionici... Nije to bila prava odluka!

Istina, Jović nije uspeo da donese prednost Fiorentini, ali sva tri gola smo videli u nastavku meča. Prvo je kapiten Kristijano Biragi igrao rukom u svom kaznenom prostoru, što je Benrama pretvorio u gol, da bi Bonaventura samo nekoliko minuta kasnije poravnao rezultat. Kada je delovalo da nas čekaju produžeci i još pola sata drame, pojavio se Lukas Paketa. Brazilski majstor je poslao pas u dubinu, Boven bio najbrži, a odbrana kojom je komandovao Nikola Milenković kapitulirala je baš pred početak nadoknade.

Na kraju se igralo još više od osam minuta, ali itlaijanski tim nije uspeo da stigne do trofeja. Krenuo je ka golu rivala i čuvar mreže Fiorentine, utrčao bi u teren da je smeo i Vinćenco Italijano, ali se Vest Hem odbranio od svih napada. Dejvid Mojes i njegov tim su stigli do pehara i to u sezoni tokom koje su se većim delom borili za opstanak u Premijer ligi.