Fudbal

5.000 DINARA KARTA ZA OMLADINCE? NIŠTA NOVO OD VAS! Novi HAOS između Zemuna i OFK Beograda, opet saopštenja!

Autor Mladen Šolak

Zemun odredio ogromne cene ulaznica za meč mlade selekcije. OFK Beograd reagovao, a onda Zemun objavio oštro saopštenje.

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

FK Zemun i OFK Beograd imaju najnapetije rivalstvo u srpskom fudbalu ovog proleća. Bili su direktni rivali u borbi za plasman iz treće u drugu ligu, u kojoj je OFK trijumfovao i ušao u Prvu ligu, a očigledna netrpeljivost nekadašnjih superligaša vidi se i u novoj "rundi" tog sukoba.

Pred duel omladinaca Zemuna i OFK Beograda, koji će odlučiti ko će ići u najkvalitetniju ligu Srbije, Zemun je odredio cene karata od 5.000 dinara po ulaznici za navijače "romantičara". Uz to, Zemunci su naglasili i neophodan uslov - da bude prodato minimum 200 karata. "Ulaz na stadion neće biti omogućen bez ulaznice", naglasili su tom prilikom u klubu iz Ugrinovačke ulice.

OFK Beograd je ovu odluku "okačio" na svoje zvanične kanale na društvenim mrežama i nazvao odluku "sramnom". "Ovo je još jedan čin protiv fudbala, protiv sporta, protiv fer-pleja, ništa novo od FK Zemun", saopšteno je na Karaburmi.

U toku večeri, Zemun se još jednom oglasio: - Ovo nema veze sa navijačima nego sa rukovodstvom fudbalskog kluba OFK Beograd jer su zahtevali da jedna obična utakmica u drugom rangu takmičenja za omladince bude proglašena utakmicom visokog rizika, valjda plašeći se za neku bezbednost njihovih igrača. Od kada postoji naš klub nikada se utakmice mlađih kategorija nisu proglašavale utakmicama visokog rizika. Ako nam sada zbog toga traže 70 pripadnika redarske službe, zaključavanje stadiona 24 h pre odigravanja utakmice šta mi treba još da ćutimo i kažemo dobrodošli besplatno na naš stadion i uživajte. Mi nismo prava adresa na koju su usmerene ove otrovne strelice u komentarima. Da nije bilo tih poziva na dizanje utakmice visokog rizika na stadion bi došli roditelji igrača i većina ljudi ne bi ni znala da se igra taj dan", piše u saopštenju Zemuna.