Uživo

MANČESTER SITI JE ŠAMPION EVROPE! Godinama čekali i ISPLATILO se - Gvardiola prvi put uspeo bez Mesija!

Fudbaleri Mančester sitija su osvajači Lige šampiona za sezonu 2022/23!

Izvor: Profimedia

Fudbaleri Mančester sitija su konačno šampioni Evrope! Ono što se čekalo godinama dogodilo se početkom juna 2023. godine, kada su "Građani" u Istanbulu savladali Inter (1:0) i po prvi put u klupskoj istoriji osvojili trofej namenjen najboljem timu na kontinentu. Jedini gol na meču postigao je Rodri u 68. minutu meča, nakon što je sjajno ispratio akciju i odbijenu loptu sa petnaestak metara poslao iza leđa Onane.

Bio je to jedini gol na meču, ali ne i jedino uzbuđenje pred golovima. Počelo je prilikama Bernarda Silve i Erlinga Holanda u prvom delu meča, nastavilo se pokušajima Lautara Martineza i Romelua Lukakua, a belgijski fudbaler je u finišu susreta bio i "pomoćnik" Sitijeve odbrane jer je zaustavio udarac Dimarka!

22:55

KRAJ MEČA - 1:0!

Minimalnim rezultatom, nakon pogotka Rodrija u 68. minutu susreta, Mančester siti je po prvi put osvojio titulu namenjenu najboljem timu u Evropi. Snovi koje su navijači engleskog tima sanjali godinama postali su java, a Pep Gvardiola je prvi put osvojio "ušati" pehar bez Lionela Mesija u timu. pogledajte detalje meča:

22:49

89. minut - Lukaku!

Neverovatno je kako lopta nije završila u golu Mančester sitija! Imao je Inter idealnu priliku za izjednačenje, Romelu Lukaku je sa nekoliko metara udarcem glavom pogodio Edersona, a zatim su defanzivci Sitija "očistili" loptu u korner.

22:45

Gol Sitija!

Pogledajte kako je Rodri postigao gol za engleski tim:

Mančester siti - Inter 1:0, Rodri
Izvor: YouTube/Arena sport TV

22:37

77. minut - Foden!

Prvi veliki propust odbrane Intera, ali Fil Foden nije to kaznio. Borba se rasplamsala nakon Rodrijevog gola, pošto je Inter imao odličnu priliku preko Lukakua i Dimarka, ali nisu uspeli da poravnaju rezultat u finalu.

22:28

68. minut - GOOOOL, Rodri!

Vodi Mančester siti! Lopta se nakon gužve u kaznenom prostoru odbila na nekih 15 metara udaljenosti, a defanzivni vezni se našao na pravom mestu i lako savladao Onanu koji je bio zaklonjen "šumom" svojih igrača.

22:19

58. minut - Lautaro!

Kakvu je šansu imao Inter... Istina, nije Lautaro Martinez bio u idealnoj poziciji za udarac, ali Argentinac se potpuno neočekivano, nakon greške Akandžija, našao pred golom Edersona koji mu je odbranio udarac.

22:17

57. minut - Izmena!

Umesto Edina Džeka na terenu je Romelu Lukaku.

22:06

46. minut - Nastavljamo!

Čeka nas još najmanje 45 minuta u Istanbulu, a nadamo se i mnogo boljeg fudbala nego u prvom delu ovog meča.

21:48

POLUVREME - 0:0!

Jednu odličnu priliku za Erlinga Holanda, nekoliko važnih duela na sredini terena i povredu Kevina de Brujnea videli smo u prvom delu meča. nećemo preterati ako kažemo da su nam Mančester siti i Inter ostali dužni za sada!

21:37

36. minut - Izmena!

Umesto Kevina de Brujnea na terenu je Fil Foden. Belgijanac, jedan od najboljih igrača Sitija, zbog povrede ne može da nastavi meč...

21:28

27. minut - Holand!

Najbolju šansu na meču imao je najefikasniji igrač Mančester sitija. U odličnoj poziciji našao se ubojiti golgeter, prozujao je pored Bastonija, ali njegov udarac zaustavio je Onana.

21:21

20. minut - Brozović!

Obećavao je napad Intera, ali je hrvatski fudbaler udarcem sa distance poremetio planove saigrača koji su želeli drugačije da ga završe. Udarac Marcela Brozovića otišao je visoko preko gola.

21:07

6. minut - Silva!

Utrčao je u kazneni prostor sa desne strane Bernardo Silva, stvorio sebi priliku za udarac i šutirao pored gola, ali koncepcija Mančester sitija je jasna. Već na početku meča izašli su u visoki presing pritiskaju Inter sve do peterca, kada italijanski tim ima loptu.

21:01

1. minut - Meč je počeo!

Pratimo finale Lige šampiona, na terenu su Mančester siti i Inter!

20:45

Gde se igra?

Dom večerašnje utakmice biće stadion Ataturk u Istanbulu, najvećem gradu Turske. Ovaj prelepi objekat ima kapacitet od gotovo 75.000 mesta, a ranije je na njega moglo da stane i celih pet hiljada ljudi više. Na ovom mestu svoje utakmice su kroz istoriju igrali Galatasaraj, Bašakšehir, Kasimpaša, Bešiktaš i Karagumruk, a dom je i reprezentacije Turske.

20:30

Ko deli pravdu?

Najteži posao večerads će imati poljski arbitar Simon Marčinjak. Njemu je ukazano poverenje da vodi finalni susret Lige šampiona, iako je to pre samo nekoliko dana bilo pod velikim znakom pitanja. Poljak je govorio na jednom skupu koji je neprikladan njegovom statusu u svetskom fudbalu, ali mu je progledano kroz prste. 

Izvor: Profimedia
20:15

Rezervisti!

Mančester siti: Ortega, Karson, Voker, Filips, Laport, Alvarez, Gomez, Marez, Perone, Foden, Palmer, Luis 

Inter: Handanovič, Kordaz, Gagljardini, De Fraj, Gosens, Korea, Belanova, Aslani, Mhitarijan, D'ambrozio, Škrinjar, Lukaku

20:00

STARTNE POSTAVE

Mančester siti: Ederson - Akandži, Dijas, Ake - Stouns, Rodri - B. Silva, De Brujne, Gundogan, Griliš - Holand

Inter: Onana - Darmijan, Aćerbi, Bastoni - Damfris, Barela, Brozović, Čalhanoglu, Dimarko - Martinez, Džeko

19:45

Međusobni mečevi!

Uzorak nije sjajan - Mančester siti i Inter nisu često odmeravali sange. Poslednji meč bio je Dablin superkup u leto 2011. godine, kada su "Građani" slavili ubedljivu pobedu - 3:0. Istim rezultatom je Inter pobedio godinu dana u njihovoj prijateljskoj utakmici između dve sezone.

19:30

Interovo polufinale!

Na drugoj strani žreba gledali smo italijanski okršaj i to gradski derbi Milana! Inter je uspeo da upiše dve pobede nad najvećim protivnikom, bilo je prvo 2:0, pa 1:0 i tim Simonea Inzagija je bez većih problema stigao do meča u Istanbulu.

19:15

Sitijevo polufinale!

Mančester siti je u polufinalu imao, barem na papiru, izuzetno težak zadatak protiv Real Madrida, ali čini se da je Pep Gvardiola odlično analizirao španski tim i da je svoju ekipu kroz taj dvomeč proveo bez većih problema. U prvom meču je bilo 1:1, ali u drugom nije bilo dileme - ubedljivih 4:0!

19:00

Dobro veče!

Ljubitelji fudbala, stigao je najbitniji dan u sezoni evropskih klubova! Finale Lige šampiona za 2022/23 igraće se od 21:00 u Istanbulu, a na terenu će se naći ekipe Mančester sitija i Intera. Tekstualni prenos pratite uživo uz MONDO.

Ukratko

  • Mančester siti - Inter 1:0
  • Prva evropska titula za Siti
  • Prva titula za Gvardiolu van Barselone
učitaj još +