Neverovatno...

HAOS U SRPSKOM FUDBALU, PA ŠAMPIONSKI GOL MILETA SAVKOVIĆA: Službeni rezultat, drama, preokret i SUZAVAC u svlačionici?!

Autor Dušan Ninković

Neverovatnim scenama prisustvovali su ljubitelji fudbala u Čačku - prvo budućnost Arilje nije stiglo na meč protiv Borca, a zatim je Smederevo u Ljubiću izborilo Prvu ligu.

Izvor: Youtube/MerkurXTip/Screenshot

Nova fudbalska drama u srpskom fudbalu, a ovog puta u Srpskoj ligi Zapad! Ekipa Smedereva je u poslednjem kolu sezone uspela da sačuva prvo mesto na tabeli i plasira se u Prvu ligu Srbije, ali ovaj uspeh nije bio nimalo lak - posebno kada se ima u vidu koliko je turbulentan dan bio na fudbalskom zapadu naše zemlje.

Počelo je kada je ekipa Budućnosti iz Arilja, inače poslednjeplasirani tim na tabeli, odbila da otputuje u Čačak i tako Borcu predala meč i tri boda. to je značilo da Smederevci moraju da pobede Polet u Ljubiću, nedaleko od samog Čačka. Tribine Poletovog stadiona bile su prepune, a gosti su nakon spektakularnog meča i velikog preokreta stigli do pobede (3:1) vredne plasmana u viši rang.

Za njih je dan loše počeo informacijom iz Arilja, a nastavio se kada je Polet prvi zatresao mrežu. Domaći tim je pogodio u prvom delu susreta i obradovao svoje, ali i navijače Borca, međutim... Nisu uspeli da izdrže do kraja! Već u finišu prvog dela igre bilo je 1:1, a zatim se u toku poluvremena desio najbizarniji detalj na meču.

Navodno, u svlačionicu gostujućeg tima ubačen je suzavac, zbog čega je "debelo" kasnio nastavak meča u Ljubiću. Smederevci su u tim trenucima znali da im samo pobeda znači ostanak na prvom mestu, pa su nakon evakuacije iz službenih prostora na teren i zaigrali u tom stilu. Lako su stigli do prednosti, a zatim je iskusni Mile Savković - nekada igrač sa superligaških terena - postavio konačan rezultat na meču i nekada jedan od najboljih timova udržavi vratio u drugoligaško društvo. Naredne sezone ćemo Smederevo gledati u Prvoj ligi Srbije, a isti rang takmičenja igraće i Dubočica kao prvak Istoka, OFK Beograd kao prvak Beograda i Tekstilac Odžaci, predstavnik Vojvodine.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt