Genije!

ZA BERLUSKONIJA SU IGRALI NAJVEĆI, ALI NIKO KAO "GENIJE": Dejo otvorio dušu: Prišao mi je i rekao: Dokaži im svima!

Autor Nikola Lalović

Silvio Berluskoni je u svom timu gledao Kaku, Ronaldinja, Ronalda, Gulita, Pipa Inzagija, Pirla, Maldinija, Nestu... Ali niko nije bio tako voljen od strane gazde Milana kao Dejan Savićević!

Izvor: YouTube/printscreen/EPP/MN Press

Velika tuga pogodila je sve navijače Milana, preminuo je tvorac najmoćnijih "rosonera" u istoriji Silvio Berluskoni. Kontroverzni italijanski političar, medijski i poslovni magnat kao i tvorac prave fudbalske imperije sa Milanom početkom devedesetih i dvehiljaditih godina preminuo je u 86. godini od posledica leukemije.

Tokom svog mandata na čelu Milana koji je trajao nekoliko decenija on je u ovaj klub doveo mnoge velike igrače i neke od najvećih majstora fudbalske igre, ali nikoga nije voleo kao Dejana Savićevića. Vratio mu je "Genije" jednim od najlepših golova u istoriji lige šampiona u finalu 1994. godine. 

Posle dva gola Masara u prvom poluvremenu sve je bilo gotovo kada je na startu drugog poluvremena u 47. minutu Savićević dao fantastičan pogodak za 3:0. Ipak, u nedavnom razgovoru za MONDO on je otkrio da toga možda ne bi ni bilo da mu lično Berluskoni nije rekao velike reči pred finale!

"Od tog gola i te pobede, draži mi je susret sa Berluskonijem dan uoči utakmice. Došao je u Milanelo da nas pozdravi i da nam poželi sreću, to je bila jedina utakmica koju nije pratio uživo jer je imao obaveze u italijanskom Parlamentu. Sreli smo se na hodniku i tada mi je rekao ’Genije, branim te od prvog dana, dokaži mi da nisam pogrešio. Dokaži svima da si genije. Nemoj da me izdaš’. I nisam ga izdao. Taj gol je ušao u anale evropskog fudbala", ispričao je za MONDO Dejan Savićević. 

Na kraju je Savićević igrao za Milan od 1992. do 1998. godine, a za to vrme je uspeo da osvoji tri Serije A, dva superkupa Italije, jedan Superkup Evrope, ali ta titula u Ligi šampiona i fantastičan gol Barseloni ostao je upamćen kao nešto najveće i najlepše što je uradio u karijeri.