Fudbal

HRVATSKA JE U FINALU LIGE NACIJA: Modriću niko ne može ništa, neverovatni Luka ide po trofej!

Autor Nemanja Stanojčić

Hrvatska je pobedila Holandiju i prošla u finale Lige nacija.

Izvor: Profimedia

Hrvatska je u finalu Lige nacija! Posle neverovatnog drugog poluvremena pobedila je Holandiju u produžecima i čeka protivnika u borbi za trofej - 4:2 (2:2). Tamo će igrati protiv boljeg iz duela Španije i Italije, taj meč na programu je u četvrtak od 20.45.

Prvo poluvreme na stadionu u Roterdamu prošlo je uz mnogo faulova, kartona i viđen je jedan gol, postigao je Malen u 34. minutu. Onda je u drugom delu krenula ludnica. Kramarić je u 55. pogodio sa penala, pa je Pašalić u 72. doneo vođstvo gostima. Izgledalo je da će proći u finale posle 90 minuta, ali je u šestom minutu nadoknade Lang pogodio, izjednačio i to je značilo da meč ide u dodatnih 30 minuta (2:2).

Na startu tog dela igre Dalić je uveo Petkovića umesto Šutala i to mu se isplatilo. U 98. minutu je Bruno postigao pogodak na asistenciju Luke Modrića. Onda je u 116. minutu Modrić bio siguran sa penala i tako je obezbedio trijumf "kockastima". Interesantno je i da je šest minuta posle tog gola Petković dao svoj drugi pogodak, ali je poništen zbog ofsajda.