Fudbal

DEJANE, MAESTRALA, TAKO RADE NAJVEĆI NAPADAČI! Piksi se oglasio posle šokantne pobede Srbije; Nismo hteli da izgubimo!

Autor Mladen Šolak

Selektor Srbije Dragan Stojković pohvalio Dejana Joveljića za reakcije i golove protiv Jordana

Izvor: MN Press

Posle šokantne prijateljske utakmice Srbija - Jordan u Beču, selektor Srbije Dragan Stojković Piksi pohvalio je igru dvostrukog strelca Dejana Joveljića, kao i Strahinju Erakovića, koji je takođe pogodio, Uz te pohvale, on je rekao da je dobro to što njegov tim nije hteo da se pomiri sa porazom od borbenog protivnika.

"Nešto što smo očekivali, dobar ambijent, lepa utakmica, preokreti i maestralan Joveljić. Da li to znači da će biti starter u Bugarskoj? Da. Mi smo podelili minute, izmene u nastavku su donele potrebnu pas igru, dobili smo mirnoću, kontrolu i čini se da smo pogodili. Onog momenta kada smo odlučili da pobedimo utakmicu, mi smo pobedili. Igrači nisu hteli da se pomire sa činjenicom da izgube utakmice, pokazali su karakter, nisu želeli da prihvate poraz i kvalitet je došao do izražaja. Joveljić? Vidi se da je u takmičarskoj formi, ima fenomenalan osećaj za gol, pogotovo kada lopte dolaze sa strane, treći gol je zaista maestrala u stilu najvećih golgetera današnjice. Na kraju nismo želeli da pošaljemo navijače kući nezadovoljne, zaslužili su da vide pobedničku Srbiju. Eraković? Fenomenalno se snašao na drugoj stativi, zakucao je loptu u mrežu. Nismo navikli da defanzivci često postižu golove, ali pokazao je osećaj, našao se na drugoj stativi i postigao je gol. Ponavljam, sve ovo je za nas dodatno samopouzdanje za ono što nas očekuje u Bugarskoj. Navijačima hvala, bili su fenomenalni, zaslužili su ovu pobedu. Ovu stranicu zatvaramo i okrećemo se Bugarskoj. Sutra ćemo gledati njihov meč sa Litvanijom, ali fokus je sada na Bugarima. U Razgradu će izaći najjači sastav ", rekao je selektor Dragan Stojković.

Reprezentacija Srbije vraća se kući iz Austrije, a u utorak će u Razgradu igrati važan meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bugarske. U tom meču "orlovi" će igrati za treću pobedu u isto toliko kola kvalifikacija, dok domaćin nema nijedan osvojeni poen u prve dve kvalifikacione runde.