Drama

U PRIŠTINI SKANDIRALI "KOSOVO JE SRBIJA!" Haos na meču kvalifikacija - policija izbacivala navijače! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Navijači fudbalske reprezentacije Rumunije još jednom pokazali svoj stav.

Izvor: Facebook/lajmi.net/printscreen

Fudbalska reprezentacija Rumunije gostovala je u Prištini u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, a poznato je da navijači tog nacionalnog tima uopšte ne priznaju postojanje "Kosova". Rumuni smatraju da južna srpska pokrajina ne treba da se takmiči u međunarodnim sportskim nadmetanjima, pa je u skladu sa tim i transparent koji su razvili u Beogradu. Pored toga, oni su i na samom stadionu pokazali svoj stav.

Policija u Prištini prvo je napala, a zatim i izbacila sa stadiona "Fadilj Vokri" navijače rumunske reprezentacije koji su skandirali "Kosovo je Srbija"! Snimak ovog incidenta brzo se proširio po društvenim mrežama, a na njemu se jasno može videti koškanje, kao i smirivanje strasti i napuštanje tribine. Pogledajte kako je to izgledalo:

Inače, odmah nakon izvlačenja parova za kvalifikacije pojavila se informacija da Rumunija ne želi da nastupa na mečevima protiv "Kosova", što je kasnije demantovano. Rumuni su odigrali meč u Prištini (0:0), prosuli dva boda i sebi zakomplikovali put na Evropsko prvenstvo koje se igra naredne godine.

Šanse da se tamo nađe za sada ima i reprezentacija "Kosova", koja je nakon tri uvodna kola kvalifikacija osvojila isto toliko bodova - u svakom od mečeva odigrali su nerešeno. Dosadašnji rivali bili su im Izrael, Andora i Rumunija.