Fudbal

HRVATSKA PALA NA PENALE, ŠPANCI OSVOJILI TROFEJ! Da li je ovo KRAJ Luke Modrića u reprezentaciji?

Autor Mladen Šolak

Španija osvojila Ligu nacija i podigla trofej.

Izvor: Profimedia

Španija je osvojila Ligu nacija pobedivši Hrvatsku u finalu na penale. Dani Karvahal "bocnuo" je loptu u poslednjoj penal-seriji i tako doneo svom timu penal, a sve to nakon promašaja Bruna Petkovića u poslednjem pokušaju "Vatrenih".

Luki Modriću navijači su klicali da ostane, veoma teško mu je pao poraz, a ostaje da se vidi da li je ovim bolnim porazom u Roterdamu najveći hrvatski igrač u istoriji završio karijeru u reprezentaciji posle čak 165 utakmica, nastupa u finalu Svetskog prvenstva 2018. i bronzane medalje osvojene na Mundijalu u Kataru 2022.

Španija je u finalu iskoristila pet od svojih šest penala, počev od gola novog igrača Reala Hoselua do Karvahalove "bocke". Između ta dva udarca pogađali su Rodri, Merino i Asensio, dok jedino Ajmerik Laport nije bio precizan. Sa druge strane, među Hrvatima su precizni bili Nikola Vlašić, Marcelo Brozović, Luka Modrić i Ivan Perišić, a pre Petkovića penal nije iskoristio još samo Lovro Majer. I tako je Hrvatska ostala bez trofeja u finalu u kojem je dala i zadnju kap znoja i na kraju nije imala sreću ni mirnoću sa "bele tačke".