Problemi

ČUVENI FUDBALER (31) OSUĐEN NA 18 MESECI ZATVORA: Već mora iza rešetaka, a tek ga čeka suđenje za šverc 1.300 kg kokaina

Autor Nikola Lalović

Kvinsi Promes je osuđen na zatvorsku kaznu zbog napada nožem na rođaka.

Izvor: Profimedia

Bivši prvotimac Ajaksa i Sevilje Kvinsi Promes osuđen je na 18 meseci zatvora, objavili su brojni evropski mediji. Holanđanin, koji trenutno nastupa za moskovski Spartak, osuđen je na sudu u Amsterdamu zbog napada nožem na rođaka koji se dogodio u julu 2020. godine, ali je izbegao optužnicu za pokušaj ubistva.

Takođe, prema presudi, Promes je u obavezi da rođaku isplati i novčanu kompenzaciju u iznosu od šest hiljada funti. Promes nije bio na suđenju s obzirom da trenutno boravi u Rusiji, u koju se vratio početkom 2021. godine. Član Spartaka je bio četiri godine, od 2014. do 2018. godine, nakon čega je jednu sezonu bio član Sevilje, dok je poslije toga godinu i po bio prvotimac Ajaksa.

Nisu ovo jedini problemi sa kojima se Promes suočava. Ovaj vezista je u domovini pred sudom i zbog optužnice da je umešan u šverc 1.300 kilograma kokaina. Narkotici su navodno prebacivali preko luke u Antverpenu u dve ture, a u januaru 2020. godine zaplenjen je kokain u vrednosti koja se procenjuje na 75.000.000 evra.

Ovaj ofanzivni vezista ima 31 godinu i za Holandiju je nastušao od 2014. do 2021. godine i upisao je 50 nastupa uz sedam golova za nacionalni tim. Naredni susret sa zakonom imaće 11. avgusta 2023. godine kada je zakazano ročište suđenja za umešanost u šverc kokaina.