Neverovatno!

HAOS U SRPSKOM FUDBALU! KOLUBARI VRAĆENI BODOVI, SUPERLIGA SE ŠIRI?! CAS ukinuo odluku Fudbalskog saveza Srbije!

Autor Dušan Ninković

Kolubara iz Lazarevca bi, ukoliko odluka ostane ovakva, imala puno pravo da se takmiči u Superligi naredne sezone.

Izvor: MN Press

Kolubara iz Lazarevca je zbog kazne izrečene od strane Fudbalskog saveza Srbije prvenstvo završila na mestu koje vodi u Prvu ligu Srbije, ali možda neće igrati taj rang takmičenja! Sud za sportsku arbitražu, sa sedištem u Lozani, stavio je van snage odluku o oduzimanju devet bodova Kolubari, potvrđeno je eksluzivno Sport klubu.

Lazarevčani su nakon žalbe koju su uložili praktično ostali superligaši, do izricanja konačne odluke, 21. jula. Sportski sud utvrdio je nekoliko manjkavosti u čitavom procesu i izrekao privremenu meru suspenzije odluke organa Fudbalskog saveza Srbije.

Problemi na domaćim terenima, očigledno, tek sada počinju. Početak narednog šampionata zakazan je istog dana kad i izricanje konačne presude, dok je za 23. jun zakazano je žrebanje parova za naredni šampionat. Ako se računa da Kolubara nije ispala, a da su krou takmičenje u Prvoj ligi Srbije IMT i Železničar iz Pančeva izborili ulazak u elitu - Superliga trenutno broji 17 klubova!

Pred organima Fudbalskog saveza Srbije ostaje više nego težak zadatak da reše komplikovani lavirint, nastao uvođenjem privremene mere CAS-a. Kako će to biti rešeno i da li ćemo dobiti proširenje elitnog ranga srpskog fudbala za još jedno mesto, ostaje da se vidi u narednim danima!