HAOS

GOLMAN REALA NAPRAVIO SKANDAL, NAPUSTIO REPREZENTACIJU! Razbesnela ga odluka selektora - zbog ovoga je POBEGAO!

Autor Nemanja Stanojčić

Tibo Kurtoa iznenadio je sve u nacionalnom timu odlukom da napusti ekipu pred meč sa Estonijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Izvor: Profimedia/BELGA PHOTO KRISTOF VAN ACCOM

Tibo Kurtoa napravio je novi skandal. Golman Real Madrida napustio je reprezentaciju Belgije pred meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i duel sa Estonijom. Njega je razbesnela odluka selektora Domenika Tedeska. On je odlučio da za meč sa Austrijom (1:1) za kapitena postavi Romelua Lukakua, zbog svega toga se nije pojavio ni na treningu ni u klupskom hotelu.

Potvrdio je to i šef struke nacionalnog tima. "Svi zajedno smo doneli odluku da LUkaku bude kapiten protiv Austrije, a da Tibo dobije traku u narednom meču. Posle te utakmice mi je prišao, rekao da želi da razgovara sa mnom i da se vraća kući pošto je razočaran i uvređen", otkrio je Tedesko.

Nije ovo prvi put da Kurtoa pravi skandale u reprezentaciji Belgije. Poznat je i haos koji je nastao kada je on spavao sa tadašnjom devojkom najboljeg belgijskog fudbalera Kevina de Brujnea. Od tada postoje nesuglasice u timu, a obojica su zbog reprezentacije odlučili da to stave po strani. Deluje da će se teško posle ovoga vratiti u tim, dok će u narednom meču najverovatnije braniti čuvar mreže Strazbura Mac Sels.