Novi napadač

MONDO SAZNAJE - BOMBA NA "MARAKANI", NOVI ŠPIC JE STIGAO: Prošle godine EKSPLODIRAO, sad došao zbog Lige šampiona!

Autor Milutin Vujičić

Crvena zvezda ima novog napadača, a MONDO saznaje da je u pitanju Žan Filip Kraso koji je potpisao ugovor na četiri godine.

Izvor: Profimedia

Konačno je posao gotov i kako je i najavljeno na otvaranju sezone Crvene zvezde napadač je stigao na "Marakanu", saznaje MONDO. Posle odlaska Aleksandra Pešića u Fenercvaroš ostala je upražnjena pozicija napadača u Crvenoj zvezdi, a nju će zauzeti Žan Filip Kraso koji dolazi iz Sent Etjena

Ovaj 25-godišnji napadač o kome se dosta pisalo tokom leta trebalo bi da tokom dana bude predstavljen na stadionu "Rajko Mitić" pošto je trenutno na lekarskim pregledima. Ako ih prođe, što se svakako očekuje, zvanično će zadužiti opremu šampiona Srbije. 

Žan Filip Kraso je rođen u Štutgartu, ali nastupa za reprezentaciju Obale Slonovače i za ovaj nacionalni tim je na šest mečeva postigao dva pogotka. Karijeru je počeo u Lorijenu, a nakon što se dokazao u B timu ovog kluba igrao je za nekoliko francuskih niželigaša. Za svoj doskorašnji klub Sent Etjent npotpisao je ugovor 2020. godine, ali u paklenoj konkurenciji u Ligi 1 slat je na pozajmice u Le Man i Ažaksio.

Prošle sezone je eksplodirao, kao polušpic koji je igrao iza najisturenijeg napadača tima uspeo je da postigne 17 golova i da tome doda neverovatnih 12 asistencija tokom sezone. Bio je treći strelac drugog ranga takmičenja u Francuskoj, a prema našim saznanjima sa Crvenom zvezdom potpisaće ugovor na četiri sezone. 

Pre svega je motivisan da zagira u Ligi šampiona i digne se na viši nivo, a Crvena zvezda će mu biti prvi klub van Francuske za koji će nastupati. Crveno-beli za sada pod ugovorom imaju i mladog Jovana Mijatovića, ali je generalni direktor Zvezdan Terzić najavio i još jedno pojačanje u napadu u narednim danima.