Fudbal

ŠAMAR ZA BOSNU I HERCEGOVINU - IZGUBILA OD LUKSEMBURGA! Sramota u Zenici, promašen penal i krah!

Autor Nemanja Stanojčić

Luksemburg je savladao Bosnu i Hercegovinu u Zenici.

Izvor: Profimedia

Šamar za Bosnu i Hercegovinu na domaćem terenu, izgubila je od Luksemburga - 2:0. Zvuči neverovatno, ali je istinito. Selekcija za čije igrače je malo ko čuo uspela je da šokira favorizovanog domaćina i da dođe do tri boda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Prvi šok dogodio se u 4. minutu kada je Ivandro Borges Sančez pogodio za vođstvo gostiju. Pokušavao je domaći tim da izjednači, nije uspeo to da učini do poluvremena. Onda je u 56. Amir Hadžimetović imao šansu da iz penala donese izjednačenje, nije je iskoristio. Kazna je stigla u 74. minutu kada je Daniel Sinani pogodio za pobedu.

Selektor Faruk Hadžibegić se oglasio posle meča. "Pustiću svima da daju svoju viziju utakmice. Moja jedina obaveza je da preuzmem odgovornost kao selektor. Nemam objašnjenje za pad, samo da prihvatim da je ovo naša realnost. Došli smo u praktično izgubljenu situaciju i imamo samo matematičke šanse da prođemo na EP, a to je da dobijemo sve mečeve do kraja. Što se penala tiče, to je bio dogovor između Miralema Pjanića i Amira koji je uzeo i šutirao", rekao je Hadžibegić za "BHT1"