Telefoni zvone...

"ONI KAO REPREZENTACIJA POJMA NEMAJU!" Bogdanović o kiksu Srbije: Već ih zovu sa egzotičnih destinacija, završavajte to!

Autor Nikola Lalović

Nekadašnji proslavljeni napadač Rade Bogdanović analizirao je uzroke lošeg meča Srbije u Bugarskoj i pre svega istakao dekoncentraciju kao problem.

Izvor: RTS/screenshot

Fudbalska reprezentacija Srbije nije se proslavila u Razgradu na gostovanju Bugarskoj i tek nas je gol Darka Lazovića u 96. minutu igre pred poslednji sudijski zvižduk spasio poraza. S obzirom na igru, nekadašnji napadač Verdera i Atletiko Madrida, a sada stručni konsultant na "RTS-u" Rade Bogdanović je zadovoljan bodom. 

"Generalno, dobro je, bod! Realno s obzirom da smo prvi ozbiljan šut imali u 89. minutu da se dosta toga promenilo ulaskom Mladenovića koji je doneo više lopti, proboja povratnih u utakmici nego svi ostali igrači. Imali smo tri-četiri šuta, Lazović je dao jako lep gol", rekao je on na početku svoje analize. 

Ipak, kada je protivnik u pitanju, uz svo dužno poštovanje, nije bio impresioniran njihovom igrom. Ne smatra da je Bugarska tim koji ima kvalitet koji bi mogao da ponudi na najvišem nivou. 

"Međutim ja moram malo da se izvinim gledaocima, rekao sam da Bugari pojma nemaju kao reprezentacija, a da budem malo još brutalniji oni stvarno pojma nemaju! Poslednjih pet minuta, iako stvarno treba biti korektan prema svima ovo stvarno nije neki reprezentativni nivo da čovek bilo šta da priča, da pravi bilo kakvo poređenje", dodao je on. 

Što se tiče našeg tima, iako je igra loša situacija je takva da je ovo sam kraj sezone i da se to na terenu i na giračima videlo.  "Pred utakmicu smo stvarno rekli da je ovo utakmica koja dolazi u najgorem mogućem momentu. Duga sezuona, poslednja utakmica, žene već na egzotičnim destinacijama, devojke na egzotičnim destinacijama, zovu, pitaju: 'Kad ćeš da dođeš, hajde završavajte'... Nisu koncentrisani bili i to se sad videlo. A imaju kvalitet, nije da nemamo. Mi imamo kvalitetne igrače. To je prosto, da smo koncentrisani bili ne bismo primili gol u 47. minutu. Ekipe koje primaju gol u prvim i poslednjim minutima, to je dekoncentracija", završio je Rade Bogdanović. 

Srbija je sada na deobi prvog mesta u grupi sa Mađarskom i ima sedam bodova. Sledi Crna Gora sa četiri, Bugarska ima dva, a Litvanija samo bod.