Neće nazad

ZVEZDA GA HTELA, ALI ON JE ODBIO! Reprezentativac Srbije sedi na klupi u velikanu, ali neće nazad na "Marakanu"!

Autor Nikola Lalović

Bio bi veliko pojačanje kako po levom boku, tako i u veznom redu, ali je Mihailo Ristić odbio da se vrati u Crvenu zvezdu.

Izvor: YouTube/Fudbalski savez Srbije/printscreen/MN Press

Crvena zvezda će izgleda sledeću sezonu igrati sa Milanom Rodićem i Iraklijem Azarovom na levom beku. Nakon što je Filip Mladenović potpisao ugovor sa Panatinaikosom "A Bola" javlja da je Mihailo Ristić spreman da ostane u Portugalu! 

Povremeni reprezentativac Srbije koji je karijeru počeo kao centralni vezista, a kod Miodraga Božovića u Crvenoj zvezdi prešao na mesto levog beka, skoro da nije igrao prošle sezone. Skupio je jedva 200 minuta u dresu Benfike, ali on želi da ostane na "Lužu" i da se bori za mesto u timu. 

Portugalski medij tvrdi da je Ristić imao ponudu Crvene zvezde, ali da nije bio spreman za povratak. U sezoni iza nas prednost u odnosu na njega imao je Aleks Grimaldo, ali on sada napušta klub i Ristić se nada da će to otvoriti prostor za njega. 

Ristić je rođen u Bijeljini i počeo je da igra fudbal u Rudaru iz Ugljevika, pre prelaska u mlađe kategorije Crvene zvezde 2013. godine. Odmah je dobio šansu u prvo timu, a u četiri sezone koliko je bio član crveno-belih odigrao je 91 meč i dao sedam golova. Potom je prešao u Krasnodar, pa u Spartu iz Praga, a pravu formu našao je u francuskom Monpeleju za koji je igrao tri i po godine. Potom se prošle sezone preselio u Benfiku za koju je ulazio u igru na 10 mečeva i dao je jedan gol. Što se tiče reprezentacije Srbije on je već neko vreme treća opcija na levom boku iza Filipa Kostića i Filipa Mladenovića, ali uspeo je da skupi devet nastupa za nacionalni tim.