Na ceni

SRBIJA GA "UKRALA" NEMCIMA, A SAD SE VELIKANI OTIMAJU ZA NJEGA: Tadićev naslednik na meti, dva kluba ga žele za LŠ!

Autor Nikola Lalović

Ima ponude iz Lige šampiona Lazar Samardžić, videćemo da li će ih prihvatiti ili će provesti još godinu dana u Udinama.

Izvor: A.K./ATAIMAGES

Srbija je dobila bisera, to je sada jasno! Novopečeni reprezentativac Srbije Lazar Samardžić je napravio pravi potez kada je nakon Herte i Lajpciga zaigrao za Udineze i posle dve sezone u Seriji A na meti je velikana italijanskog fudbala. Ovaj ofanzivni vezista rođen 2002. godine ima ugovor sa timom iz Udina do 2026. godine i ne žuri mu se.

Ipak nakon prošle sezone u kojoj je na 35 mečeva postigao pet golova i bio glavni kreator igre svoje ekipe Samardžića prema navodima "Kalčomerkata" jure Napoli i Milan. Ovim povodom se kratko oglasila i Rafaela Pimenta koja ga predstavlja i rekla: "MIlan i Napoli? Za mene je on fenomen, igrač fantastičnog potencijala i videćemo kako će ići pregovori", istakla je ona. 

Samardžić je rođen u Berlinu i nakon juniorske karijere u brojnim malim berlinskim klubovima debitovao je za Hertu u februaru 2020. godine, sa nepunih 18 godina. Igrao je za sve mlađe selekcije Nemačke, a onda se 2023. odlučio da obuče dres A selekcije Srbije za koju je do sada igrao na dva meča.