Završeno!

ZVEZDA PRODALA TALENTA SRPSKOM KLUBU: Stanković ga želeo na Marakani, sad će igrati za Ligu šampiona!

Autor Dušan Ninković

Talentovani fudbaler Petar Stanić biće jedno od najvećih letnjih pojačanja za tim iz Bačke Topole.

Izvor: MN Press

Fudbalski klub Crvena zvezda prodao je talentovanog fudbalera veznog reda Petra Stanića, a mladi igrač će ostati u Superligi Srbije. On će narednih dana potpisati ugovor sa TSC-om iz Bačke Topole, ekipom koja već sada ima obezbeđenu jesen u evropskim takmičenjima.

Da će transfer mladog veznog fudbalera biti završen postalo je jasno kada se on nije našao na spisku putnika za Zlatibor, gde će crveno-beli odraditi prvi deo priprema. Tim iz Bačke Topole će za momka koji se dokazivao na pozajmici u Spartaku iz Subotice aktuelnom šampionu Srbije platiti 200.000 evra, dok će crveno-belima pripasti i 50 odsto od narednog transfera.

Stanić je svojevremeno kao najbolji igrač Prve lige Srbije i ubedljivo najbolji igrač Železničara iz Pančeva privukao pažnju Crvene zvezde. Tada ga je Dejan Stanković silno želeo na stadionu Rajko Mitić, a klupski čenici su mu ispunili želju i jednog od najtalentovanijih momaka u srpskom fudbalu doveli u redove aktuelnog šampiona. Ipak, prejaka konkurencija nije mu dala mnogo prostora da se razigra.

Stanić je u dresu Zvezde odigrao 16 mečeva, uz jedan gol i dve asistencije, a zatim u dresu Spartaka iz Subotice bio jedan od najvažnijih igrača tima koji se borio za opstanak. Upravo te partije iz prethodne sezone naterale su Žarka Lazetića da ga poželi u timu iz Bačke Topole, što će se i desiti nakon napornih pregovora koji su trajali danima.

Prva ponuda TSC-a je odbijena, ali želja kluba da se pojača pred kvalifikacije za Ligu šampiona i zasigurnu grupnu fazu Lige Evrope bila je jača. Petar Stanić se seli u Bačku Topolu, gde će biti jedan od najvažnijih igrača svog novog tima.