Fudbal

„Nisam skidao dres Partizana ni u školi“

Izvor Promo

Darko Tešović za Xtip Stream Emisiju

Izvor: Promo

Xtip Stream „Emisija“ sa Sandrom pobrala je simpatije sportske javnosti i nastavlja punom parom. Bavimo se fudbalskim temama uz sjajne i dokazane sagovornike u ovom sportu, a različitih pozadina, karijera, ciljeva i radnih navika.
Priče su tu o usponima i padovima kako pojedinaca tako i kolektiva, svim odricanjima koje sport nosi, kao i problemi sa kojima se klubovi, treneri i igrači susreću svakodnevno.
U 10. epizodi Xtip Stream Emisije gost je bio Darko Tešović, nekadašnji fudbaler, a sada trener, koji nas je događajima iz ličnog iskustva odveo u eru kada je čuveni Ljubiša Tumbaković vodio beogradske crno-bele, po mnogima sjajan period ovog kluba.
Poslušajte sjajnu priču Tešovića koji je biranim rečima punim hvale pričao o svojih šest godina u crno-belom dresu i vremenu pod trenerskom palicom čuvenog Tumbe, kada je najviše napredovao kao igrač. Otkrio je kako je sve funkcionisalo tada u Partizanu, kako se ponašao i kako je radio Tumbaković, reakcije igrača, planove i taktiku čije je modifikacije primenjivao u različitim delovima svoje trenerske karijere.
Darko Tešović je dete Partizana, ali kroz mlađe kategorije beogradskog Radničkog, ponovo došao u crno-beli tabor u kom je proveo šest sezona i za to vreme osvojio četiri šampionske titule i dva Kupa tadašnje Jugoslavije, a kasnije se oprobao i u inostranstvu gde je igrao za Etnikos, a igračku karijeru završio je sa tri sezone u Budućnošću iz Banatskog Dvora. Trenersku karijeru počeo je u mlađim kategorijama Radničkog, pa preko kadeta Partizana, s kojima je bio šampion, skočio u seniorske vode i bio pomoćnik Vladanu Milojeviću u Panioniosu, a zatim samostalno vodio Radnički iz Nove Pazove, Radnički iz Kragujevca, šabačku Mačvu i Novi Pazar, a tokom 2020. i 2021. godine ponovo je bio pomoćnik Milojeviću u Al Ahliju i atinskom AEK-u.
Gotovo da nema fudbalske teme vezane za Partizan koju su izostavili u druženju sa Darkom Tešovićem, pa vam preporučujemo da poslušate sjajnu priču u Xtip Stream „Emisiji“ i saznate mnogobrojne informacije iz najvažnije sporedne stvari na svetu!