Predstavljen!

BORJAN JE VELIKA LEGENDA ZVEZDE, ALI JA SAM OMRI! Novi golman stigao među crveno-bele: Odmah pomenuo bivšeg kapitena!

Autor Dušan Ninković

U novu sezonu Crvena zvezda će krenuti sa novim golmanom, izraelskim čuvarem mreže Omrijem Glazerom.

Izvor: MN Press/YouTube/FK Crvena zvezda

Crvena zvezda ima novog golmana - dolazak izraelskog stručnjaka Baraka Bahara doveo je do odlaska kapitena Milana Borjana, a mesto među stativama srpskgo šampiona zauzeće Omri Glazer. Po želji novog šefa stručnog štaba golman izraelske reprezentacije stigao je u Srbiju i priključio se na Zlatiboru novim saigračima.

Dosadašnji golman Hapoela iz Ber Ševe stigao je na preporuku novog stručnog štaba, ali čini se da je i sam bio spreman za dolazak u Beograd. Na predstavljanju je govorio o istoriji Crvene zvezde, Milanu Borjanu kojeg će naslediti, očekivanjima u narednoj sezoni... Pre toga ga je predstavio Mitar Mrkela, sportski direktor Crvene zvezde.

"Želeli smo da rešimo pitanje pozicije golmana u ovom prelaznom roku i doveli smo Omrija Glazera iz Hapoel Ber Ševe. On je reprezentativac Izraela i dolazi na predlog Baraka Bahara i njegovog stručnog štaba. Poznaju ga, imaju poverenje u njega i smatraju da će se odlično uklopiti u sve zahteve. Što se tiče drugih pojačanja, ne govorim o imenima, ali mislim da ćemo ovih dana predstaviti još jednog sjajnog igrača", rekao je Mrkela.

Odmah nakon toga obratio se i novi čuvar mreže crveno-belih. Glazer je sa velikim ponosom govorio o Crvenoj zvezdi. "Velika čast je za mene što sam u prilici da potpišem za veliki klub kao što je Crvena zvezda. Želim da se dokažem na terenu, svestan sam da je ovo šansa, ali i čast za mene. Svi su me lepo i toplo dočekali, a ja jedva čekam da se dokažem na terenu", rekao je Glazer i zatim se predstavio javnosti: "Dajem sve od sebe, trudim se da budem dobar, i na terenu, i van njega. Imam veliko poštovanje za Zvezdu, poznajem istoriju kluba, a želim da pišem nove stranice iste. Želim da pobeđujem, osvajam titule, igram Ligu šampiona, naravno, i da budem najbolji golman u Srbiji."

Izraelski golmna je odmah govorio o Milanu Borjanu čiji će naslednik biti na golu Crvene zvezde. Po želji Baraka Bahara reprezentativac Kanade je ustupio mesto reprezentativcu Izraela, koji je u superlativima govorio o svom prethodniku.

"Borjan je legenda Zvezde, uradio je velike stvari za klub, praktično je postigao sve u srpskom fudbalu, takođe odlično brani i za Kanadu, pokazao se na Svetskom prvenstvu. Ne poznajem ga, ali sam čuo da je dobar čovek, ipak, on je Milan, a ja sam Omri i hoću da pokažem sebe i svoje kvalitete. Ne želim da me gledaju kroz prizmu njega, već kroz ono što ja postignem", ispričao je Omri Glazer i zatim otkrio kako je došao u Zvezd: "Bio sam iznenađen, jer nisam radio sa Barakom Baharom dve godine, ali se znamo iz Izraela. Ipak, znao sam da je Zvezda veliki klub i nisam razmišljao o drugim opcijama kada sam dobio poziv. Odmah sam rekao da."

Novi golman Crvene zvezde će nositi broj 18 u narednoj sezoni. "Broj 55 je zauzet, taj sam hteo, ali ga Srnić nosi, tako da sam izabrao 18. Volim i taj broj, srećan je u Izraelu i nadam se da će mi doneti uspehe. Pričao sam sa Ianom Veredom, igrao je u Zvezdi i dobar mi je prijatelj. Rekao mi je sve o Zvezdi, ima samo lepe reči i uspomene. Zvali su me i drugi klubovi, ali čim sam čuo da me traži Zvezda, ništa drugo me nije zanimalo. Znam šta mogu da postignem ovde - velike stvari, to je klub sa istorijom i neverovatnim navijačima. Kad se tako pogleda, nema druge opcije, samo Zvezda. Gledao sam meč protiv Makabija iz Haife, definitivno Zvezda nije imala sreće, s obzirom na primljen gol u poslednjim trenucima meča. S druge strane, velika pobeda Makabija. Međutim, sada Zvezda igra direktno grupnu fazu i želimo da pokažemo kvalitet, koliko smo jak klub i da napravimo velike stvari."

Glazer je čuo priče o velikim utakmicama iz istorije koje je Crvena zvezda rešila u svoju korist. Zna za pobedu u Bariju koja je srpskom timu donela trofej u Kupu evropskih šampiona, zna i za nedavni trijumf protiv Liverpula u Beogradu, ali... Postoji stvar koja ga fascinira više od toga.

"Nisam gledao te utakmice, ali obećavam da hoću. Naravno da sam upoznat sa Zvezdom, ali ono o čemu sam najviše slušao je čuveni tunel na Marakani. Drugari koji nastupaju za Makabi su mi pričali da je to nešto neverovatno i da takvu buku nisu čuli u životu. Jedva čekam da osetim to", rekao je Omri Glazer.

je rođen 11. marta 1996. godine u Tel Avivu. Visok je 190 centimetara i karijeru je započeo u Hapoel Ranani, gde je postao mladi reprezentativac Izraela, dok je seniorski debi upisao kao golman Makabi Haife (62 utakmice, 76 primljenih golova i 18 "klin šitova"). U međuvremenu se etablirao kao "jedinica" reprezentacije (i dva puta bivao proglašen najboljim golmanom Izraela), a u Crvenu zvezdu dolazi iz Hapoel Ber Ševe gde je na 83 susreta kapitulirao svega 69 puta, uz 34 "klin šita".