Propao!

SUNOVRAT ZVEZDINOG BIVŠEG IGRAČA! Došao zbog Lige šampiona, dobio otkaz u drugoj ligi - ni tamo nije mogao NIŠTA!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji fudbaler CRvene zvezde Aksel Bakajoko se od velikog pojačanja pretvorio u igrača kojeg svi pokušavaju da zaborave.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda se na Zlatiboru pod komandom novog trenera Baraka Bahara priprema za novu sezonu i Ligu šampiona, a igrači nisu imali mnogo vremena za odmor nakon osvajanja nove duple krune. Za to vreme jedan od bivših igrača Crvene zvezde mučio se na drugom kraju sveta - pre nekoliko meseci Aksel Bakajoko je potpisao ugovor sa Čeonan sitijem, ali je ta avantura veoma kratko trajala.

Nakon samo tri meseca i 13 odigranih utakmica u drugoj ligi Južne Koreje, Aksel Bakajoko je dobio otkaz! Njegova avantura na istoku Azije ostaće zapamćena kao potpuni fijasko - Čeonan je upisao 10 poraza i osvojio samo dva boda na mečevima koje je Bakajoko odigrao, a Aksel je jedini učinak imao na utakmici u kupu kada je bio asistent protiv trećeligaške ekipe.

U međuvremenu je redovno igrao u drugom rangu južnokorejskog fudbala, ali bez ikakvog opipljivog učinka. Nije bilo golova, nije bilo asistencija, a trener ga je selio sa desnog na levo krilo i nazad, u potrazi za pozicijom na kojoj može najviše da pruži. Na kraju je zaključeno da nigde ne može da ponudi dovoljno timu koji je neobičnim spletom okolnosti ušao iz treće u drugu ligu na početku ove sezone. 

Iako su takmičenje završili na desetom mestu aplicirali su za upražnjenu poziciju u drugom rangu i napredovali, ali očigledno nisu bili dovoljno spremni za to. Nakon čak 16 odigranih kola osvojili su samo dva boda i već sada je jasno da će na kraju prvenstva ponovo morati da se presele, ovog puta u rang ispod.

Navijači tamo neće gledati Bakajoka, koji se nada da bi nakon Interove škole i nekoliko pozajmica po Evropi, a zatim i dve duple krune sa Crvenom zvezdom, mogao da pronađe klub u kojem će oživeti karijeri. Pre odlaska u Južnu Koreju mesecima je bio bez angažmana, a nije uspeo da se dokaže ni na probi u francuskim niželigašima. Čini se, sa ove tačke gledišta, da će osam mečeva u dresu Zvezde biti najbolji period njegove karijere.