Ne igraju!

UEFA IZBACILA ŠPANSKI TIM IZ EVROPE! Dobili loše vesti, pa napisali BRUTALNO saopštenje - Partizan ih je čekao na žrebu!

Autor Dušan Ninković

Evropska kuća fudbala donela odluku da španska Osasuna bude izbačena iz Evrope.

Izvor: Profimedia

Španski fudbalski klub Osasuna posle čak 16 godina pauze izborio je igranje u evropskim takmičenjima, ali se to neće desiti. Po svemu sudeći, ovaj tim će propustiti i narednu sezonu u takmičenjima pod okriljem UEFA, jer ih je ta organizacija zbog nameštanja mečeva izbacila iz kvalifikacija za Konferencijsku ligu!

Već nedeljama traje istraga protiv tima iz Pamplone, a dvojica inspektora koje je UEFA delegirala za ovaj slučaj u sredu su zamolili za produženje roka. Dobili su dva dodatna dana, a to im je bilo dovoljno vremena da donesu odluku - Osasunu treba izbaciti iz Evrope. Klub se odmah oglasio oštrim saopštenjem i najavio žalbu, ali slaba je vajda da će to biti uvaženo...

"nspektori UEFA smatraju da je presuda Vrhovnog suda kojom se osuđuje nekoliko bivših direktora Osasune dovoljan razlog da se Osasuna, devet godina posle događaja, isključi iz evropskih takmičenja. Klub se ne slaže sa kriterijumima UEFA, žaliće se Komitetu za žalbe i najavljuje da će se legalno, do krajnjih granica, boriti da odbrani svoja prava. Jaka sa slabima i slaba sa jakima, UEFA nije htela da uzme u obzir da su sami španski sudovi bukvalno proglasili da je Osasuna žrtva preusmeravanja novca koji su izvršili neki od njenih bivšig direktora iza leđa najvišeg organa upravljanja entiteta, Skupštine i kontrolnih mehanizama samog kluba", navodi se na početku saopštenja u kojem je UEFA ozbiljno "isprozivana".

Fudbaleri Osasune su prvenstvo Španije završili na sedmoj poziciji i tako se izborili za mesto u četvrtom kolu kvalifikacija Konferencijske lige. Kao tim bez iskustva u Evropi i sa malim koeficijentom, oni su bili jedan od potencijalnih protivnika Partizana koji će jednu rundu ranije započeti evropske kvalifikacije.

I dok se u Pamploni i dalje nadaju da bi Osasuna mogla u Evropu ako joj se usvoji uložena žalba, za poslednje kolo kvalifikacija trebalo bi da počne sa pripremama Atletik Bilbao. Osmoplasirani tim Primere biće "zamena" za Osasunu i umesto da propusti obaveze u Evropi zaigraće u poslednjoj rundi pred grupnu fazu Konferencijske lige.