Ne menja se!

BUGARI NIKOME NE DAJU MLADENA KRSTAJIĆA! Zaustavio Srbiju, odmah ga htela BiH: "Gluposti iz žute štampe, OSTAJE!"

Autor Dušan Ninković

Mladen Krstajić zaustavio Srbiju u kvalifikacijama i ubedio Bugare da ga ni po koju cenu ne puštaju sa mesta selektora.

Izvor: Profimedia/Trenka Attila

Tri poraza u četiri utakmice na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine, a posebno poslednji od Luksemburga, presudili su proslavljenom reprezentativcu Jugoslavije. Faruk Hadžibegić više nije selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, a mediji u regionu odmah su "promovisali" Mladena Krstajića i Slavena Bilića u kandidate za klupu "zmajeva".

I pre zvaničnog raskida ugovora počelo je spekulisanje o mogućem nasledniku Hadžibegića na klupi “zmajeva”, a mediji u BiH tada je zapao za oko bivši selektor Srbije i aktuelni selektor Bugarske. Međutim, od Fudbalskog saveza ove Bugarske stigao je odgovor, koji negira tu opciju!

"Informacije o Krstajiću i BiH su fikcija. Štaviše, dolaze iz žute štampe. Mladen Krstajić ostaje na klupi bugarske reprezentacije", rekli su iz FS Bugarske za Sportal.bg. To znači da će čelnici Fudbalskog saveza BiH morati da nastave potragu i pronađu stručnjaka koji će na klupi nacionalnog tima debitovati u septembru. Tada će BiH odigrati nova dva meča u kvalifikacijama za kontinentalnu fudbalsku smotru. Prvo će 8. septembra u Zenici ugostiti posljednjeplasirani Lihtenštajn, dok će tri dana kasnije gostovati Islandu u Rejkjaviku.

Nadali su se da će te, ali i sve ostale mečeve u kvalifikacijama na klupi dočekati Faruk Hadžibegić, ali... Nekadašnji fudbaler Sarajeva, Betisa, Sošoa i Tuluza nasledio je na klupi "zmajeva" Ivajla Peteva i nije uspeo da nastavi sa uspesima. Pod komandom bugarskog stratega, reprezentacija je osvojila prvo mesto u jednoj od grupa B Lige nacija i još pred početak kvalifikacija za EURO 2024 izborila nastup u baražu.