Provera!

ZVEZDA POBEDILA NA BAHAROVOJ PREMIJERI! Izraelac video crveno-bele klince, pogodio i Marko Gobeljić!

Autor Dušan Ninković

Crveno-beli na gradskom stadionu u Užicu igrali protiv najboljih fudbalera iz tog grada i pobedili (3:1).

Izvor: YouTube/Crvena zvezda/printscreen

Fudbaleri Crvene zvezde su nakon nekoliko dana priprema dobili priliku da odigraju prvi meč, a trener  Protivnik srpskog šampiona koji se trenutno za sezonu sprema na Zlatiboru bila je reprezentacija Užica, koja je odigrala sasvim pristojan meč. Na kraju crveno-beli su stigli do pobede golovima Jovana Mijatovića, Aleksandra Kataija i Marka Gobeljića - 3:1!

Na početku meča koji se igra u Užicu Barak Bahar je poslao uglavnom proverene snage, starosedeoce koji su već priviknuti na dres Crvene zvezde. Od novajlija su se u postavi našli golman Glazer i centralni vezni Stamenić, a šansu sa klupe čekaju Ado i plejada momaka koje je klub vratio sa pozajmica. Nakon prvih 45 minuta u Užicu crveno-beli su stekli prednost. Novu sezonu golom je otvorio mladi Jovan Mijatović koji nije imao težak zadatak, a nakon što su domaći fudbaleri izjednačili Katai je pogodio za 2:1. Bio je to rezultat kojim se otišlo na odmor.

U nastavku je izraelski stručnjak promenio ceo tim i šansu ukazao mladim fudbalerima koji su budućnost Crvene zvezde. U ofanzivi je sve pucalo od talenat, a na neprirodnim pozicijama našli su se Lazar Nikolić kao levi bek, Marko Gobeljić kao levi štoper i Srđan Mijailović kao desni štoper. Zvezda je u toj formaciji sačuvala gol, a Marko Gobeljić uspeo da zatrese mrežu nakon jednog od ubacivanja u kazneni prostor domaćeg tima.

Podsećamo, ovo je prvi meč koji su crveno-beli igrali na pripremama, a daleko ozbiljna provera biće u četvrtak kada će odmeriti snage protiv Borca iz Banjaluke. Nakon toga Zvezdi sledi nekoliko izuzetno atraktivnih susreta protiv timova evropskog renomea, kako bi se tim uigrao za grupnu fazu Lige šampiona.

Startne postave

Selekcija grada Užica: Tasić, Milovanović, Radojević, Đ. Lazović, Krstović, Ivanić, Petrović, Rašković, N. Lazović, Ivanović, Đurić

Crvena zvezda: Glazer - Vigo, Dragović, Milunović, Rodić - Stamenić, Kanga - Mitrović, Katai, Ivanić - Mijatović

Rezerve

Selekcija grada Užica: Đoković, Vučićević, Bralušić, Lučić, Glišić, Toković, Marković, Lazić, Katić

Crvena zvezda: Popović, Vasiljević, Nedeljković, Nikolić, Gobeljić, Ado, Mijailović, Stanković, Srnić, J. Mituljikić, N. Mituljikić, Šljivić, Prucev, Lučić