Fudbal

LEGENDARNI ITALIJAN MENJA STANKOVIĆA NA KLUPI SAMPDORIJE: Pričalo se da će u Partizan, a sad ga čeka NAJTEŽI zadatak

Autor Nemanja Stanojčić

Andrea Pirlo menja Dejana Stankovića u Sampdoriji u Seriji B.

Izvor: MN Press

Andrea Pirlo menja Dejana Stankovića na klupi Sampdorije. Italijanski klub je putem svog zvaničnog sajta potvrdio da je čuveni italijanski fudbaler novi šef stručnog štaba i da će je ugovor potpisan do 30. juna 2025. godine. Njegov glavni zadatak biće da vrati tim iz Serije B u Seriju A, a prošle godine se pričalo da bi mogao u Partizan.

Sampdorija je prethodne sezone imala ogromne probleme, kako finansijske koji su ugrožavali egzistenciju, tako i one na terenu. Pokušao je Stanković da ih spasi ispadanja, nije u tome uspeo, došlo je do selidbe u niži rang takmičenja posle čega je srpski stručnjak otišao.

Nekadašnji trener Crvene zvezde zahvalio se svima na učinjenom, ali je po odlasku priznao da nije bilo lako. "U profesionalnom smislu, situacija u klubu se drastično pogoršala posle mog dolaska. Već u decembru bilo je teško, ali postao je ekstremno teško kada je bio završen prelazni rok. Na profesionalnom nivou sam bio razočaran, jer kada krenete u samoubilačku misiju, morate da pristanete na to što radite", rekao je tada Stanković. Sada njegovog nekadašnjeg protivnika sa terena Andreu Pirla čeka težak zadatak...