Kakav dogovor!

SERIJA A, PREMIJER LIGA, PRIMERA, PA BIH! Odjeknulo u Sarajevu - on je transfer BOMBA za Evropu!

Autor Dušan Ninković

Fudbaler koji je svojevremeno trebalo da bude zvezda nekog od najboljih evropskih takmičenja sada će igrati Premijer ligu, ali u Bosni i Hercegovini.

Izvor: Profimedia

Fudbalski klub Sarajevo je u finišu prethodne sezone obezbedio plasman u evropske kvalifikacije - tada je Srbin napravio spektakl na proslavi - a sada u klub stižu pojačanja kako bi se ostvari veliki rezultat. Jedno od najvećih pojačanja na Balkanu ovog leta je krilni napadač Adalberto Penjaranda (26) koji može da se pohvali nastupima u Premijer ligi, Primeri, Seriji A...

On je ponikao u Deportivu iz Guaire u rodnoj Venecueli, a čim je postao punoletan preselio se u Udineze. Porodica Poco kupila ga je za italijanski klub, zatim poslala u Granadu gde je bio na pozajmici, a onda "prodala" Votfordu. I engleski tim ga je slao u Granadu i Udineze na pozajmicu, a zanimljivo je da su sva tri kluba u vlasništvu iste porodice.

Tokom igranja za ta tri kluba Adalberto je sticao iskustvo u najkvalitetnijim evropskim ligama, ali nije uspeo da ispuni očekivanja. Nakon što ga je Votford otkupio išao je na pozajmice u Udineze, Granadu, Malagu, Eupen, CSKA iz Sofije i Las Palmas. Na kraju je trebalo da se skrasi u Boavisti, ali portugalski klub nije uspeo da ga registruje pa je čitavu sezonu proveo bez odigranog meča!

Zbog toga postoji bojazan o njegovoj fizičkog pripremi, ali snaga i brzina nikada nisu bili problem za Penjarandu. Upravo to su mu bile glavne karakteristike kada je dolazio u Evropu, u kojoj nikada nije uspeo da zablista kako se očekivalo. Sada će imati priliku da proba u komšiluku - deluje da je Premijer liga BiH ispod njegovog nivoa, pa bi u takvom okruženju mogao da dominira.