Problem!

ZVEZDI ZBOG DŽEKA PROPADA PLAN PRIPREMA?! Utakmica zakazana - Edin stigao i neće da igra!

Autor Dušan Ninković

Crvena zvezda se nakon Zlatibora seli u Sankt Peterburg, ali je pitanje da li će tamo igrati sve zakazane mečeve.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde trenutno se pripremaju na Zlatiboru gde će Barak Bahar imati priliku da upozna tim koji će voditi kroz predstojeću sezonu, dok su prve ozbiljne provere za ekipu na programu kada se ode u Rusiju. Na izuzetno jakom turniru koji organizuje Zenit iz Sankt Peterburga trebalo bi da igraju još i Fenerbahče i Nefči! Da li će, ostaje da se vidi jer je Edin Džeko u turskom klubu napravio pobunu!

Po informacijama turskih medija, reprezentativac Bosne i Hercegovine odbio je da igra na turniru u rodnom gradu Vladimira Putina zbog rata koji Rusija vodi na istoku Ukrajine. Navodno, takav potez napadača "povukao" je i ostale fudbalere Fenerbahčea, koji sada ne žele da putuju u Rusiju i tamo igraju prijateljske susrete.

Ovo nije prvi put da Edin Džeko jasno iznosi svoj stav o ratu u Ukrajini. Svojevremeno je zbog njegovih reči i "pobune" u reprezentaciji Bosne i Hercegovine otkazan prijateljski meč dve selekcije. U tim trenucima niko u Evropi nije želeo da igra protiv ruskih fudbalera, pa su oni morali da se snalaze tražeći protivnike u Aziji.

Ostaje da se vidi kako će tim iz Istanbula rešiti ovaj problem i da li će zbog nezadovoljstva igrača koji je najveće pojačenje morati da se povuče sa turnira koji je na programu početkom jula. Meč protiv Fenerbahčea za Crvenu zvezdu biće poslednja provera u Sankt Peterburgu jer je zakazan za 12. jul, nakon čega sledi samo generalna proba i uigravanje finesa pred novu sezonu.

Podsećamo, Crvena zvezda je kao šampion Srbije obezbedila direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona, pa se zbog toga klub potrudio da u pripremnom periodu odigra mečeve sa nekoliko izuzetno jakih timova. Ideja je da se kroz te utakmice brusi forma za mečeve sa najboljima na kontinentu, a nove okolnosti govore da bi Zvezda mogla da potraži novog rivala ili da bi Zenit mogao da traži novog učesnika ovog turnira!