Stigao!

BOMBA ČUKARIČKOG U SRPSKOM FUDBALU - VUKAŠIN JOVANOVIĆ! Bivši štoper Zvezde pojačanje za grupnu fazu u Evropi!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Vukašin Jovanović najveće je pojačanje Čukaričkog za istorijsku sezonu u Evropi.

Izvor: MN Press

Fudbaleri Čukaričkog su prethodnu sezonu Superlige završili na trećoj poziciji i tako postigli jedan od najboljih rezultata u klupskoj istoriji. Igraće plej-of rundu kvalifikacija za Ligu Evrope, a obezbeđeno im je učešće u Konferencijskoj ligi. U skladu sa tim moraju da budu i pojačanja, a jedno od najzvučnijih u srpskom fudbalu ovog leta je Vukašin Jovanović!

Nekadašnji defanzivac Crvene zvezde i svetski šampion sa Mundijalita na Novom Zelandu 2015. godine novi je fudbaler "Brđana", kojima će biti važan adut u Evropi. Sada već iskusni Jovanović vraća se u srpski fudbal posle sedam i po godina i odlaska iz Crvene zvezde u Zenit iz Sankt Peterburga. U međuvremenu je nosio dres ruskog tima, igrao za njihovu razvojnu ekipu, bio prvotimac Bordoa, išao na pozajmicu u Eibar i završio na Kipru u dresu Apolona. 

Upravo sa Kipra stiže u rodni Beograd, gde će obući dres Čukaričkog i sa tim timom pokušati da ponovi veliki rezultat iz ove sezone. Tim sa Banovog brda ima obezbeđenu prvu grupnu fazu evropskih takmičenja u klupskoj istoriji, pa su i ciljevi za narednu sezonu postavljeni izuzetno visoko.

U poslednjoj liniji tima Dušana Kerkeza Jovanović će imati veoma dobro društvo na štoperskim pozicijama. Nakon odlaska Radovana Pankova - koji je bio na pozajmici iz Zvezde - u Poljsku, Čukarički na raspolaganju ima trenutno povređenog Darka Puškarića, iskusnog Marka Gajića, Nemanju Ćalasana koji je stigao kao pojačanje i izuzetno talentovane Uroša Drezgića, Bojana Kovačevića i Vojina Serafimovića. Tu su još i Luka Nikolić i Luka Subotić, ali ostaje da se vidi koliko će prostora za igru oni dobiti u prvom timu naredne sezone.